Twofields deelt nieuwe single 'Helicoid'

Vandaag deelt Twofields zijn tweede single 'Helicoid'. Het is de opvolger van zijn eerste single 'A Beginning' dat eerder dit jaar verscheen.

'Helicoid' is een reis naar binnen, bestaande uit vallend in cirkels en verschillende ritmes. Dissonante akkoorden trekken je aandacht, maar een meditatieve rust wordt opgewekt met akkoorden en melodieën.  

Een treffende naam, 'Helicoid' is een synoniem voor 'cirkelen'. Twofields vertelt: "Deze track doet me denken aan een verder pad - iets onaf en aan de gang. Dat hoeft niet per se iets slechts te zijn."

Beluister 'Helicoid' hier.

'Twofields' is het soloproject van de Nederlandse componist Wouter Tuinhof. Tuinhof heeft als toetsenist met meerdere artiesten gewerkt en is sinds 2014 lid van de rootspop band, Darlyn.

Twofields creëert een fijne balans tussen neoklassieke compositie en ritmische hedendaagse songwriting. Het resultaat doet denken aan een combinatie van Chilly Gonzales, Keith Jarrett, en popartiesten als Billy Joel en Paul McCartney. Het is een bedachtzaam, intiem en rustgevend geluid, dat je af en toe wakker schudt uit dezelfde zelf beschouwende mijmering waarin het je heeft gebracht. Hoewel elk nummer variaties in melodie en betekenis verkent, is er het herkenbare pop-format doorheen geweven. 

More news