Tin Fingers deelt nieuwe single 'Glow'

Op 14 februari zal de band live te zien zijn in Ancienne Belgique, te Brussel

Vandaag is de gloednieuwe single 'Glow' inclusief B-kant verschenen van Tin Fingers. De A-kant 'Glow' is een dromerig maar tegelijkertijd lekker opwindend popnummer over ups en downs. De zanger speelt in op de twijfels en depressies van de mensen in zijn omgeving, en erkent dat hij, net als wij allemaal in deze verwarrende tijden, op zoek is naar een zekere glow, een hartverwarmende gloed. Geef de hoop niet op, er is best nog veel schoonheid te vinden. De titel van de B-kant 'I Love The Countryside' spreekt voor zich. Natuur, stilte, uitgestrektheid. 

Tin Fingers is een in Antwerpen, België gevestigde alternatieve popband – explosief maar intiem, somber maar romantisch, eigentijds maar nostalgisch, teder en schattig maar ook donker en dromerig. Wat ze maken is popmuziek met een hoek af. Tin Fingers klinkt anders dan wat je gewend bent maar toch ook weer vertrouwd. De band vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, en gaat van folk over psychedelische rock en indie tot meer elektronische, DIY-gerichte, catchy organische alternatieve pop.

De band bracht in de zomer van 2017 de 'No Hero' EP uit, vol nummers met een aanstekelijk vintage alt-popgeluid, dat naadloos paste in het Belgische indie- en cultverhaal. De band, die bekendstaat om zijn dromerige songs en explosieve maar romantische liveshows, veroverde zaal na zaal, haast nonchalant, maar altijd op een meeslepende manier. Met een intense en kleurrijke show op Pukkelpop zette Tin Fingers een feestelijk uitroepteken achter zijn eerste grote tournee.

More news