Tijs Vanneste brengt nieuwe single 'Den Tijd' uit

Een eigentijdse protestsong met als basis de klassieke protestsong Times Are A-Changing van Bob Dylan.

Muzikaal anders dan het origineel in die zin dat deze versie ietwat beïnvloed is door plaatselijke fanfares. Tijs: "Dezer dagen wordt er naar mijn persoonlijke frustratie meer symbolisch geprotesteerd via goedbedoelde maar ietwat triviale acties op sociale media dan dat er nog echt de straat op wordt gegaan... naar mijn gevoel was het hoog tijd dat iemand nog eens een echte protestsong op nam en hoe kan dit symbolischer dan een eigen versie van deze Dylan-klassieker te maken." 

Tijs Vanneste is een muzikale duizendpoot die zich bezighoudt met erg diverse muziekstijlen en is misschien wel beter bekend als zijn Vlaamsche alter-ego Jef Van Echelpoel. Van Echelpoel verkende een jaar lang alle uithoeken van de Vlaamse showbizz, maar gaat nu verder als zichzelf; Tijs Vanneste. 

Van z’n achttiende tot niet zo heel erg lang geleden was Tijs Vanneste frontman van de metalband Oceans of Sadness, waarmee hij enkele keren optrad op Graspop. Zo’n 800 nummers zou hij in de loop der jaren geschreven hebben, en dit in de meest uiteenlopende genres - van metal over tot singer-songwriter.

Luister hier naar 'Den Tijd'.

More news