Thomas Oliver kondigt nieuw album aan

Luister nu naar de single 'Bulgarian Mountains' 'The Brightest Light' verschijnt op 6 maart 2020

Thomas Oliver kondigt vandaag zijn nieuwe album 'The Brightest Light' aan. De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter werd voor zijn vorige album uit 2015 bekroond met de prestigieuze APRA Silver Scroll Award in zijn thuisland, waar het album op de zesde plaats in de hitlijsten binnenkwam. De eerste single 'Bulgarian Mountains' gaat over het gevoel van vrijheid en een kortstondige ontmoeting in Amsterdam met liefde op het eerste gezicht. Het album 'The Brightest Light' verschijnt op 6 maart 2020 via V2 Records met een releaseshow in Paradiso, Amsterdam

Over het album zegt Oliver: "Mijn vorige album 'Floating In The Darkness' was vrij donker, maar deze plaat is veel levendiger, vrolijker en kleurrijker. Vandaar dat ik voor de titel een stuk tekst uit het nummer 'You Shine On Me' heb gehaald. De tegenstelling tussen 'Floating In The Darkness' en 'The Brightest Light' somt precies op hoe dit album voor mij voelt; een frisse start, opener en meer in het heden."

Oliver wordt internationaal erkend als een van 's werelds beste Weissenborn lap-slide gitaar spelers. In 2013 nam hij kortstondig verlof van zijn singer-songwriter roots om 'Beneath The Weissenborn' op te nemen. Het resultaat was een ongekend album dat wereldwijd 5-sterren reviews ontving en leidde tot een uitverkochte tour in zijn thuisland.

Tegelijkertijd is Oliver een van de meest gevierde zangers in het drum & bass genre, waar hij ruim 20 samenwerkingen op zijn naam heeft staan. Hij werkte samen met de grootste producers uit het genre, zoals Logistics, Hybrid Minds, Nu:Logic, Black Sun Empire, Urbandawn, Trei en werd uitgebracht op de prestigieuze drum & bass labels Hospital Records, Metalheadz, Blackout en RAM Records.

Oliver, tegenwoordig woonachtig in Berlijn, toerde de wereld rond en deelde het podium met legendarische namen als Joe Cocker, Eric Clapton, Fat Freddy's Drop en stond recentelijk nog in het voorprogramma van My Baby. Tegelijkertijd met de release van zijn album in het voorjaar van 2020 zal Thomas Oliver met zijn band op tour gaan door Europa, Nieuw-Zeeland en Australië.

Thomas Oliver speelt op 6 maart in Paradiso, Amsterdam. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

More news