Thomas Oliver brengt eerbetoon aan grootvader met 'Steel On The Strings'

Op 20 december zal Oliver het voorpgramma verzorgen van MY BABY in Paradiso, te Amsterdam

Eerder deze week was Thomas Oliver te zien bij Mokum Sessions waar hij het nummer 'Bulgarian Mountains' liet horen. Vandaag keert hij terug met zijn nieuwe single 'Steel On The Strings', afkomstig van zijn aankomende album 'The Brightest Light' dat op 6 maart 2020 zal uitkomen. 

Het nummer belicht de strijd van het leven, ten opzichte van de vreugde ervan, vanuit het perspectief van Oliver. Een teken van vreugde is uiteraard het staal op de snaren (steel on the strings), dat slaat op de sound van de Weissenborn lap-slide gitaar. Oliver wordt internationaal erkend als een van de toonaangevende spelers van dit instrument. Tevens brengt hij met 'Steel On The Strings' een eerbetoon aan zijn onlangs overleden grootvader die groot fan was van de kenmerkende lap-steel gitaar. 

“Ever since I first heard it for the very first time, I have loved the sound of slide guitar. It's like the human voice; expressive, imperfect, and not restrained by the division of semitones.” – Thomas Oliver

Deze maand speelt Thomas Oliver diverse shows als support van MY BABY, waarmee hij op 20 december terug keert naar Nederland om een show te spelen in een uitverkochte Paradiso, te Amsterdam. Bekijk de data hieronder.

Tour data:

  • 06/12 - Londen, VK @ Islignton Assembly Hall
  • 07/12 - Bristol, VK @ SWX Bristol
  • 11/12 - Keulen, DE @ Club Bahnhof Ehrenfeld
  • 12/12 - Antwerpen, BE @ Trix
  • 20/12 - Amsterdam, NL @ Paradiso (uitverkocht)

More news