Thomas Dybdahl brengt nieuw album uit

Zijn laatste album 'Fever' verscheen vorig jaar maart, vlak voor de Covid-lockdown. Vandaag verschijnt 'Fever extended version'.

Thomas en zijn studiopartner / co-producer Håvard Rosenberg besloten aan het begin van de lockdown zich in de studio te nestelen en liedjes schrijven en opnemen. Zo ontstond het 'Cabin Fever' project. Nieuwe nummers die als een verlengstuk van het album 'Fever' gezien kunnen worden. 

Thomas vertelt over het doorgroeien van zijn album 'Fever': "'Fever' werd oorspronkelijk een jaar geleden uitgebracht, op 13 maart 2020. Onberispelijke timing. In de nasleep van de release, waarbij alle tournees en promoties waren geannuleerd, besloten we in plaats daarvan de studiodeuren te vergrendelen en door te gaan met opnemen in hetzelfde muzikale landschap dat we al bijna een jaar aan het verkennen waren. Dit werd voor ons persoonlijk de zilveren voering van het rampzalige 2020. We hadden er absoluut dol op om 'Fever' te maken en het vooruitzicht om het gewoon ongestoord te kunnen blijven maken was onweerstaanbaar. Dus dat hebben we gedaan."

 

Hij vervolgt: "Deze uitgebreide versie van 'Fever' is precies dat, en die bestaat niet uit outtakes en b-kantjes zoals de meeste uitgebreide versies, maar uit 5 nieuwe nummers opgenomen in de geest van 'Fever'. We moesten dieper gaan, terwijl we liedjes maken die gaan over het isolement, de onzekerheid, het verdriet, de nieuwigheid en af ​​en toe een door drank doordrenkte verveling van 2020. Gedeeltelijk therapie, gedeeltelijk liefdesaffaire. We hopen dat je er half zoveel plezier aan beleeft als wij tijdens het maken ervan!" 

Luister hier naar 'Fever (Extended Version)

More news