Thomas Dybdahl brengt exclusieve versie 'Oktober Trilogie' uit

Op 21 oktober brengt Thomas Dybdahl een zeer exclusieve boxset uit, die bestaat uit zijn eerste drie albums én extra content, gelimiteerd tot 200 stuks.

Thomas Dybdahl brak in 2002 door met zijn veelgeprezen debuutalbum 'That Great October Sound'. De single 'From Grace' werd een grote radiohit, en het album werd binnen Noorwegen al snel bekroond met vele prijzen. In 2003 volgde hierop zijn tweede album; 'Stray Dogs'. Ook deze plaat werd goed ontvangen, waarbij 'Rain Down On Me' en 'Cecilia' als echte hits naar boven kwamen. Om de zogenoemde "Oktober Trilogie" compleet te maken bracht hij in oktober 2004 het derde album uit deze reeks uit, 'One Day You'll Dance For Me, New York City' genaamd, welke direct binnenkwam op nummer één.

Nu komt er een nieuwe boxset uit, met de gehele trilogie op CD, op LP, een vierde CD met B-sides van de opnames, waaronder drie opnames samen met het Metropoolorkest, een fotoboek, een DVD van zijn concert uit 2002 en omdat het een zeer exclusieve uitgave betreft, is elk exemplaar genummerd én gesigneerd.

Zelf zegt Thomas over de set:

"Door de oude muziek, foto's en live-opnames bladeren bracht veel voldoening en nostalgie met zich mee, toen deze boxset samengesteld werd. Wat was dit een mooie tijd, en wat was het een mooie groep om deze tijd mee te beleven. In mijn zoektocht naar muzikanten in Stavanger kwam ik vrijwel wekelijks met nieuwe mensen in contact. Een deel van deze mensen is onderdeel van mijn band op tour geweest, en een nog groter deel heeft zich tot een gigantische vriendengroep gevormd, welke ik nog steeds regelmatig spreek en mee werk. Ik wil graag iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de platen, naar de concerten is gekomen en de platen heeft gekocht. Daarom hoop ik dat je deze kleine tijdcapsule net zo zult waarderen als ik.

De B-sides zijn nummers die allemaal zijn opgenomen rond de tijd van de eerste albums, maar naar mijn idee te veel afweken van het geheel. Vandaag de dag zou ik ze gewoon als losse nummers uit kunnen brengen, maar tijdens het opnemen dacht ik alleen in de vorm van albums en kreeg ik zowaar een kick van het samenstellen van 9-10 nummers die aanvoelden als één geheel."

De boxset is hier te bestellen, en het album hier te beluisteren.

Thomas Dybdahl is momenteel op tour, en strijkt ook drie dagen in Nederland neer. Op 6 novermber speelt hij in De Oosterpoort Groningen, op 7 november in de Melkweg te Amsterdam, en op 8 november is hij te bewonderen bij Willem Twee in Den Bosch.

More news