The Jordan deelt nieuwe single en EU tourdata

Caroline Van der Leeuw’s transformatie van de stem van het hitlijsten aanvoerende Caro Emerald tot haar eigen artistieke identiteit als The Jordan is een reis van zelfontdekking geweest. Van de bewering in ‘You Don’t Even Know Me’ tot haar viering van een nieuw begin in ‘Best Damn Day’, worden de eerste singles van The Jordan gedefinieerd door haar moed om muziek te presenteren die een streep trekt onder het verleden en vol vertrouwen een stap zet in een andere toekomst.

Die attitude van zelfbesef, kwetsbaarheid en pure eerlijkheid komt nog krachtiger dan voorheen over met de nieuwe track ‘I’m Not Sorry’. De track is de laatste single die uitgebracht gaat worden voordat haar debuutalbum ‘Nowhere Near The Sky’ verschijnt op 10 februari. 

Met I’m Not Sorry’ stelt ze de gevonden onafhankelijkheid van The Jordan vast en verbrandt ze al haar schepen achter zich door met dreigende, half gefluisterde zang te verklaren: “I’m not sorry for bruising your ego, I’m not sorry for breaking your will, I’m not sorry for not asking for forgiveness.” Muzikaal gezien is het een stap opzij van de trip-hop vibe van de eerdere singles en heeft de track meer een verontrustende, haast gothic-getinte intensiteit gevoed door een sidderende woede die niets vergeeft en je uitdaagt om ook maar te durven te antwoorden op haar vragen. 

The Jordan zegt, “‘I’m Not Sorry’ is geschreven voor iedereen die moe is van het jezelf verontschuldigen. Die moe is van het jezelf schuldig voelen. En die moe is van de schuld op zich nemen. We zijn niet egoïstisch, we weten inmiddels simpelweg wat we willen en daar schamen we ons niet voor.”

Caroline schreef de song met producer Wouter Hardy (aka solo-artiest HRDY) met bijdragen van Wieger Hoogendorp en Guus van der SteenDavid Kosten (Bat For LashesEverything Everything, Chris Martin) deed de additionele productie terwijl de mix van Cenzo Townshend, tweevoudig winnaar van The Music Producers Guild’s award voor Best Mix Engineer, alles compleet maakte.

Caroline Van der Leeuw bereikte groot succes met Caro Emerald, maar voelde zich uiteindelijk beperkt door het project daar ze weinig trek meer had in het zorgen maken over haar image en de commerciele overwegingen die daarbij kwamen kijken. Ze verzette haar gedachten en nieuwe songs vloeiden uit haar pen als niet eerder. Gecentreerd rond reflecties op het verleden en overpeinzingen betreffende wie ze nu is, vertelden de teksten als geheel het verhaal van iemand die voorbij het kruispunt raast en niet terug kijkt. De muziek werd donkerder en intiemer en bewoog zich vrijelijk tussen jaren 90 trip-hop, folktronica en de huidige alt-pop scene. En zo verscheen The Jordan – waarbij Caroline’s vocale elegantie in een bepaald ander geluidsbeeld staat.

Nu de wijde wereld in trekkend, wordt The Jordan dan ook wereldwijd ontdekt – zeker ook in Nederland waar single ‘Best Damn Day’ een airplay hit blijkt. Ook heeft Caroline The Jordan als live ervaring geintroduceerd met een door orkest begeleide performance bij Matthijs Gaat Door en een NPO Radio 2 sessie bij Jan-Willem Start Op! Daarnaast was ze al te gast bij o.a. Jinek (RTL4), Renze (RTL4), GIEL (Radio 2), Spijkers met Koppen (Radio 2), Met Het Oog Op Morgen (Radio 1)en verschenen er interviews in de Volkskrant en NRC. 

De pre-order van ‘Nowhere Near The Sky’ vind je HIER, met alle recente tracks toegevoegd als instant downloads. In de official store vind je een reeks aan bundles en exclusieve formats inclusief een zeer gelimiteerde, genummerde en gesigneerde run vinyl testpersingen.

Na de intieme show in Bitterzoet, zal The Jordan de release van ‘Nowhere Near The Sky’ opvolgen met een Europese headline tour. Tickets voor de shows zijn HIER verkrijgbaar. The Jordan is inmiddels ook bevestigd voor Eurosonic in januari 2023. 

More news