The Datsuns kondigen nieuw album 'Eye To Eye' aan

Het zevende studioalbum 'Eye To Eye' verschijnt op 28 mei 2021 via V2 Records. Naast de aankondiging deelt de band de single en video 'Brain To Brain'.

'Eye to Eye’ is het zevende studioalbum van de band. Dolf Datsun klinkt op het album als een bastaardkind van Marc Bolan en Alice Cooper en op sommige momenten zelfs als Redd Kross' Jeff McDonald; er zijn enkele buitenaardse melodieën die hier en daar door de nummers zweven. De gitaareffecten en de aanwezigheid van keyboards geven de nummers een nieuw karakter; de bijdrage van gitarist Christian Livingstone kun je zeker goed terug horen. 

‘Eye To Eye’ verschijnt op 28 mei 2021 via V2 Records.
 Pre-order 'Eye To Eye' hier. - Luister hier naar de nieuwe single 'Brain To Brain'.

Naast de albumaankondiging deelt de band hun nieuwe single 'Brain To Brain' met bijbehorende video. Dolf Datsun vertelt: “’Brain To Brain' is het eerste nummer dat we in 2016 schreven voor ons nieuwe album ‘Eye To Eye’. Het is een typisch Datsuns nummer, als er al zoiets bestaat. Het gaat over een grote stap terug nemen van onze digitale werelden om je gezond verstand te bewaren. We hebben zoveel geweldige speeltjes om met elkaar te communiceren, maar het voelt vaak alsof we het niet goed doen en begrijpen, er wordt zo veel verdraaid. Het is fascinerend om te zien hoe we onze ziel blootleggen en elkaar verslinden, voor entertainment dat eigenlijk weerzinwekkend is.”

Het is zeven jaar sinds de laatste release ('Deep Sleep' uit 2014) van de Nieuw-Zeelandse rockband The Datsuns. En het is alweer twee decennia geleden dat ze het noordelijk halfrond veroverden met een tour door de VS en een Big Day Out-tour door Australië en Nieuw-Zeeland. Aan het begin van het millennium ontstond er een grote herwaardering voor garagerock, The Datsuns was een van de vooraanstaande bands uit die tijd tezamen met The White Stripes, The Hives en Jet. Naar eigen zeggen is 'Eye To Eye' misschien wel het beste album dat de band ooit heeft gemaakt. 

More news