The Datsuns delen nieuwe single

Na het subtielere en melodieuzere 'Suspicion', brengen The Datsuns hun nieuwe single uit met een geluid en energie die we van The Datsuns gewend zijn.

Met de gloednieuwe single 'Dehumanise' (incl. B-kant 'Negative Swing'), pakt de band uit met een krachtige boodschap: Geïnspireerd door sciencefictionverhalen vertellen ze hoe de wereld wordt gestript tot de utilitaire onderdelen door machines.

Emoties die zich tegen het systeem keren. Een homogene toekomst, beroofd van datgene wat de mens, mens maakt. Vrijheid en individualisme zijn uitgestoten. Het hier en nu is een ziedende, verwrongen massa.  

Dolf vertelt: "'Dehumanise' is weer een Sci-Fi geïnspireerd nummer, over letterlijk gestript worden van je menselijke nuttigheden door de machines en machinaties om je heen. Het grootste deel is geschreven tijdens een tournee, toen ik een paar jaar geleden opende voor Graveyard in Europa. Ik luisterde in die tijd naar een hoop obscure 70's platen en sampelde hun drum intro's in Garageband om er demo's van te maken. Met dank aan Christian bevat 'Dehumanise' meer custom fuzz, daarnaast bevat het ook mijn eerste poging tot een synth solo." 

Beluister 'Dehumanise' hier (LINK!)

Het is zeven jaar geleden sinds de laatste release ('Deep Sleep' uit 2014) van de Nieuw-Zeelandse rockband The Datsuns. En het is alweer twee decennia geleden dat ze het noordelijk halfrond veroverden met een tour door de VS en een Big Day Out-tour door Australië en Nieuw-Zeeland. Aan het begin van het millennium ontstond er een grote herwaardering voor garagerock, The Datsuns was een van de vooraanstaande bands uit die tijd tezamen met The White Stripes, The Hives en Jet.

'Eye to Eye’ is het aankomende, zevende studioalbum van de band. Dolf Datsun klinkt op het album als een bastaardkind van Marc Bolan en Alice Cooper en op sommige momenten zelfs als Redd Kross' Jeff McDonald; er zijn enkele buitenaardse melodieën die hier en daar door de nummers zweven. De gitaareffecten en de aanwezigheid van keyboards geven de nummers een nieuw karakter; de bijdrage van gitarist Christian Livingstone kun je zeker goed terug horen. Naar eigen zeggen is 'Eye To Eye' misschien wel het beste album dat de band ooit heeft gemaakt. 

‘Eye To Eye’ verschijnt op 28 mei 2021 via V2 Records.

More news