The Datsuns brengen zevende studioalbum uit

Vandaag is het zevende studioalbum 'Eye To Eye' uitgekomen.

‘Eye to Eye’ is het zevende studioalbum van de band. Dolf Datsun klinkt op het album als een bastaard van Marc Bolan en Alice Cooper en op sommige momenten zelfs als Redd Kross' Jeff McDonald. Hij licht toe: "Er zijn enkele buitenaardse melodieën die hier en daar door de nummers zweven. De gitaareffecten en de aanwezigheid van keyboards geven de nummers een nieuw karakter."

Beluister 'Eye To Eye' hier

Het is zeven jaar sinds hun laatste release genaamd 'Deep Sleep'. Aan het begin van het millennium ontstond er een grote herwaardering voor garagerock, The Datsuns was een van de vooraanstaande bands uit die tijd tezamen met The White Stripes, The Hives en Jet. Naar hun eigen zeggen is 'Eye To Eye' misschien wel het beste album dat de band ooit heeft gemaakt.

'Eye to Eye' heeft een gevarieerde stilistische greep op de 11 nummers. Het verwikkelt de locomotief van het klassieke Ian Gillan/Ritchie Blackmore-helmed Deep Purple - lekker gekruid met royale porties Jon Lord keyboard surge - tot wat bijgewerkte glam space boogie power chordage. Het album verankerd in het verleden, verbouwd voor de toekomst, een onbekende en onzekere meer dan ooit.

'Eye To Eye' is een album verankerd in het verleden, verbouwd voor de toekomst, een onbekende en onzekere meer dan ooit. 

'Eye To Eye' is vanaf nu hier te beluisteren en te bestellen. 

More news