The Datsuns brengen nieuwe single uit

Vandaag delen The Datsuns hun tweede single 'Suspicion' van het aankomende album 'Eye To Eye', dat 28 mei 2021 uitkomt via V2 Records.

'Suspicion' is de tweede single afkomstig van The Datsuns komende plaat 'Eye To Eye'. De single is toepasselijk in dit huidige tijdperk van paranoia, wat kan worden geloofd? Welke leugens verschuilen zich achter de leugens?

Dolf Datsun vertelt over 'Suspicion': "'Suspicion is ontstaan uit een samensmelting van twee zeer verschillend klinkende tracks. Een met zware fuzz riffs met een dansbare beat en een spookachtige, met reverb beladen akoestische track. Op de een of andere manier smolten ze samen tot een nieuw soort beest, het ene bovenop de andere gelegd. Tekstueel spreekt het voor zich. Het verkennen van ten prooi vallen aan achterdocht, paranoia en cynisme in de 'post-truth' wereld." 

Luister hier naar 'Suspicion'

Het is zeven jaar sinds de release van 'Deep Sleep' uit 2014 van de Nieuw-Zeelandse rockband The Datsuns. En het is alweer twee decennia geleden dat ze het noordelijk halfrond veroverden met een tour door de VS en een Big Day Out-tour door Australië en Nieuw-Zeeland. Aan het begin van het millennium ontstond er een grote herwaardering voor garagerock, The Datsuns was een van de vooraanstaande bands uit die tijd tezamen met The White Stripes, The Hives en Jet. Naar eigen zeggen is 'Eye To Eye' misschien wel het beste album dat de band ooit heeft gemaakt. 

Album nummer zeven 'Eye to Eye' heeft een gevarieerde stilistische greep op de 11 nummers. Het verwikkelt de locomotief van het klassieke Ian Gillan/Ritchie Blackmore-helmed Deep Purple - lekker gekruid met royale porties Jon Lord keyboard surge - tot wat bijgewerkte glam space boogie power chordage. Dolf komt over als een bastaard van Marc Bolan en Alice Cooper; er zijn enkele buitenaardse fantastische zwevende melodieën die in en uit deze selectie van nummers dwarrelen, en de Alice sneer & snauw is er op de meer hartveroverende nummers. Lead Datsun instrumentalist, Christian Livingstone is niet te vergeten. Hij is terug te horen in de fijnafstemming van freaked fuzz frequenties en space-age squeal en een groot aantal andere zwevende dogfighting & dive-bombing tonen, voor de instrumentale pauzes en bedjes van het album. 

'Eye To Eye' is een album verankerd in het verleden, verbouwd voor de toekomst, een onbekende en onzekere meer dan ooit. 

'Eye To Eye' verschijnt op 28 mei 2021 via V2 Records en is hier te pre-orderen.

More news