Stoop Kid tekent bij V2 en brengt single 'Settling Down' uit

Met gepaste trots kondigt V2 Records de signing aan van indierock band Stoop Kid. Onder leiding van frontman Jens Rubens brengt Stoop Kid hun nieuwe single ‘Settling Down’ uit.

Na jarenlang gitaar te spelen in verschillende punk, hardcore en indie-bands, in en rondom zijn thuishaven Diest werd het tijd voor Jens Rubens om zijn eigen avontuur te beginnen. Een extra kamer in huis werd omgetoverd tot basic home studio en ontelbare YouTube-tutorials later waren de eerste vier Stoop Kid nummers een feit. Zij vormden samen de ‘Uhm Yeah Sure’ EP (2019) en werden snel opgevolgd door vier nieuwe nummers die werden uitgebracht op de ‘Nothing At All’ EP (2020). Beide EP’s kregen een cassette release op het DIY-label Gazer Tapes. Na enkele live shows begin 2020 doemde de coronacrisis op waardoor alles plots heel stil werd. Dit gaf Jens de tijd om iets dieper te gaan graven, zowel muzikaal als tekstueel. Het resultaat: ‘Camp Careful’, een eerste album, dat begin 2021 uitkwam, waarin persoonlijke thema’s als depressie, sociale angsten en vervreemding centraal staan.

Inmiddels is de band klaar voor een volgende stap en terwijl zij hard doorwerken aan de opnames van het volgende album, brengen zij, hun eerste single onder V2, ‘Settling Down’ uit. “‘Settling Down’ gaat over opgroeien, nieuwe prioriteiten en hoe de verschillen in dit persoonlijke proces zwaar kunnen wegen op een relatie,” vertelt Stoop Kid frontman Jens Rubens. “Terwijl de ene met de jaren meer van het thuis zijn geniet en de stap tot een eigen woning afschuimt, kan de andere niet snel genoeg het huis uit zijn om onnodig veel geld te verliezen. ‘Settling Down’ klinkt eerst zorgeloos en vrolijk maar krijgt naarmate de song vordert een existentieel randje waarbij compromissen en jezelf verliezen soms gevaarlijk dicht bij elkaar komen." 

Stoop Kid’s nieuwe single ‘Settling Down’ is slecht een voorproefje van de vele nieuwe muziek waar de band aan werkt. Beluister de nieuwe single HIER.

More news