SNDS Records tekent nieuw talent: Hoger

SNSD Records is het nieuwe streaming-first label van V2 Records Benelux.

Hoger is een geboren entertainer. Als kind danste en zong hij op tafels, tot grote vreugde van zijn ouders en familie. Wanneer Hoger zijn eerste stappen zette om artiest te worden, kreeg hij echter veel weerstand van zijn familie. Het was ongehoord dat Hoger, die een strikte Midden-Oosterse achtergrond heeft, die ambitie zou najagen. “Muziek maken is gewoon een hobby, geen serieus beroep". Gelukkig heeft hij nu de onvoorwaardelijke liefde en steun van zijn familie, mede daarom zet hij zich 110% in en moedigt iedereen aan hetzelfde te doen. De droom van Hoger leek zeer onbereikbaar; maar hij bleef zijn vaardigheden ontwikkelen, leerde zichzelf om muziek te schrijven en maakte opnames in zijn slaapkamer. De passie voor muziek en de kennis die hij opdeed deelde hij met zijn broertje en zusje.

Iedere beginnende artiest heeft het moeilijk. Met name het banen van een weg in de muziekindustrie is lastig. Daarvoor is toewijding, hard werken en geluk vereist. Het doorzettingsvermogen van Hoger te midden van de bedenkingen van zijn familie en de hardheid van de industrie geven aan hoe groot zijn liefde voor muziek is. Opgeven was nooit een optie voor hem.

Door de jaren heen heeft Hoger al veel weten te bereiken. Zo heeft hij als songwriter gewerkt voor bekende artiesten als zijn zusje Naaz, Yellow Claw, Cher Lloyd en meer. In 2018 richtte hij samen met Sony ATV zijn eigen uitgeverij Red Papula op, waar hij songwriters en producers ondersteunt en helpt hun te ontwikkelen. In 2019 begon Hoger met het uitbrengen van zijn eigen muziek. Zijn muziek bevat onder andere thema's als liefde en pijn, waarbij rauwe emoties hand in hand gaan met melancholische popmelodieën. Elk nummer vormt samen met de bijbehorende video een verhaal als een korte film. 

De eerste track ‘Show Me How To Love’ komt uit op 29 mei via SNSD Records. Het nummer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over twee mensen in een relatie die van elkaar houden, maar dit beiden op een totaal eigen manier doen. Het is geschreven vanuit het perspectief van Hoger zelf; het voelt alsof het niveau van affectie niet in balans is tussen de twee, daarom stelt hij zijn partner de vraag hoe hij op de 'juiste' manier van haar kan houden. 

https://www.instagram.com/p/B_464GmpoSl/?utm_source=ig_web_copy_link

More news