Ruben Hein start de aanleg van een nieuw bos met de pre-order van zijn nieuwe album 'OCEANS'

Ruben Hein zet in op natuurbehoud met bijzonder nieuw project en tournee ‘OCEANS’. Met het project verzoent hij zijn twee grootste liefdes: muziek en natuur.   

Ruben Hein gaf ons al wat voorproefjes van zijn nieuwe project middels meeerdere singles. Vandaag kondigt hij aan dat het album 'OCEANS' beschikbaar is voor pre-order. Het album komt uit op 25 februari 2022. Met dit project verzoent hij zijn twee grootste liefdes: muziek en natuur.

Begin 2020, vlak voordat de pandemie uitbreekt, bevindt Ruben zich op een boot in de Zuidpool, omgeven door eindeloze zeespiegels, pinguïnkoloniën, walvissen en verlaten nederzettingen. Tijdens deze Artist In Residency legt hij in een ministudio in zijn cabine op het schip de eerste ideeën vast voor zijn nieuwe project. 

  

Ruben vroeg zich namelijk af of er een manier zou kunnen bestaan om die twee diep gekoesterde interesses natuur en muziek met elkaar te combineren. Zijn expeditie naar de Zuidpool aan boord van het zeeschip de Hondius leverde bijzondere ervaringen op die intrinsiek werden verweven in de nieuwe muziek van Ruben. De natuur biedt echter niet alleen volop inspiratie voor het songs schrijven, maar zet vooral aan tot stevig nadenken én handelen. Ruben heeft met ‘OCEANS’ zijn liefde voor de natuur omgezet in teksten die benadrukken dat het tijd is om zelf actie te ondernemen. Niet alleen voor het behoud van grootschalige natuurgebieden ver van huis, maar zeker ook van de natuur in je eigen omgeving.

Ruben zet met dit project daad bij woord door een samenwerking met Natuurmonumenten aan te gaan, waarbij voor elk verkocht album een boom zal worden geplant. Uiteindelijk zal dit resulteren in een heus nieuw bos ter compensatie van CO2 uitstoot.  

De ‘OCEANS’ LP zelf zal worden uitgebracht in een bedrukte buitenhoes van plantbaar bloemetjespapier, een extra geste voor de natuur en de luisteraar om eigen tuin of balkon op te fleuren met bijen aantrekkende bloemen. 

Met dit project laat Ruben zien dat we samen, zowel met grote als kleine gebaren, bewust kunnen worden van de noodzaak van natuurbehoud en er zeker ook zelf actief aan kunnen bijdragen. 

  

Over de trip naar Antarctica en de wondere wereld waarin Ruben terecht kwam wat het besef van de natuur in hem nog groter maakte, is bovendien de documentaire 'Sounds of the South' gemaakt, geregisseerd door Hubert Neufeld en al op meerdere filmfestivals wereldwijd in premiere gegaan.   

Tijdens het opnameproces van het album omarmt Ruben de troost en de verwondering van het altijd onderweg zijn, de constante intuïtieve beweging. In plaats van een specifiek muzikaal kader uit te snijden, volgt hij de impuls die natuurlijkerwijs opwelt in het bijzijn van producer Ferdy van der Singel en vaste band bestaande Wessel Herbschleb, Julian du Perron en Nicky Hustinx. Op deze verzameling liedjes komt Rubens veelzijdigheid en talent als songwriter meer naar voren dan ooit: het is een een volledige overgave aan de roes van ideeën en richtingen. Ruben Hein laat zijn nieuwsgierigheid voor het leven aan het roer. 

Pre-save de digitale versie van het album hier.

De pre-order van het vinyl start als eerste hier.

More news