Ruben Hein geeft ons met ‘I Don’t Deserve It’ stof tot nadenken

Wat als we de natuur als persoon zouden zien?

Eerder werd al het bijzondere nieuwe project 'OCEANS' van Ruben Hein aangekondigd, waarbij hij zijn grootste liefdes muziek en natuur met elkaar verzoent. Aan de grondslag van dit project ligt een uitermate indrukwekkende reis die Ruben ondernam naar Antarctica. Over die trip is een documentaire gemaakt die, na de première op 10 november op het Mountain filmfestival in Oostenrijk, nu wereldwijd vertoond wordt. De docu wordt begeleid door de single ‘Lemaire’. 

De natuur biedt echter niet alleen volop inspiratie voor het schrijven van songs, maar zet ook vooral aan tot stevig denken én handelen. Ruben heeft met ‘OCEANS’ zijn liefde voor de natuur omgezet in teksten die benadrukken dat het tijd is om zelf actie te ondernemen. Niet alleen voor het behoud van grootschalige natuurgebieden ver van huis, maar ook zeker van de natuur in je eigen omgeving.

Over zijn nieuwste single vertelt Ruben: "'I Don't Deserve It' is eigenlijk mijn interne worsteling over mijn plaats en handelen als het gaat om het klimaat. Iets waar volgens mij op dit moment de hele wereld mee worstelt. Wat kan ik doen, wat moet ik doen, moet ik me aanpassen en hoe moet dat dan. Ook ik kijk weg op het moment dat het lastig wordt. Eigenlijk is deze track een vervolg op 'Guard Down'. Daar waar ik in die track oproep om niet te verslappen, zoom ik hier in op mijn eigen handelen... Wat nou als we klimaat/natuur/het milieu gaan zien als een persoon (de you-persoon in de track...)." 

Beluister 'I Don't Deserve It' hier.

More news