Ruben Hein deelt nieuwe single ‘Guard Down’

De nieuwe single Guard Down van Ruben Hein is nu uit. Het nummer biedt een eerste glimp van zijn nieuwe project, 'OCEANS', waarin hij zijn twee grootste liefdes verzoent: muziek en natuur.

‘Guard Down’ legt de nasleep vast van de inspirerende reis die hij naar Antarctica maakte. De grootse natuur deed hem beseffen hoe nietig de mens kan zijn maar vooral hoe bijzonder en kwetsbaar onze aarde is. Het nummer pleit in die zin voor meer bewustzijn richting je directe omgeving en roept op om actief te blijven om deze prachtige planeet te behouden.
Ruben’s verwondering tijdens de reis ging gepaard met een groots besef: “Hoe overweldigend de natuur ook is, het is tegelijkertijd een fragiele levenscyclus die eenvoudig verstoord kan worden, met desastreuze gevolgen. So let’s not let our Guard Down.''

Luister hier naar ‘Guard Down’.

Ruben Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij heeft vier studioplaten op zijn naam staan. Won meerdere Radio 6 Soul & Jazz Awards én de Edison publieksprijs. Ook bracht hij een live album uit met het Metropole Orkest, was hij een tijdje lid van de bekende Britse indie-formatie Fink en is hij twee jaar artistiek leider geweest bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. 

More news