Pre-order het album 'Oscillate' van Matt Winson

Kaarten voor de release show op 21 november zijn nu beschikbaar

Het 2e album ‘Oscillate’ van de band Matt Winson, dat op 22 november zal verschijnen, is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order. Al eerder werden diverse singles van deze plaat uitgebracht, waaronder het onlangs verschenen 'Now, the Past'. Tevens zal op 21 november de releaseshow plaatsvinden in Gebr. De Nobel in hun thuisstad Leiden. Kaarten voor deze show zijn reeds verkrijgbaar. Klik op de link en bestel het album nu!

Indie folkband Matt Winson ontstond in 2015 toen Matthijs Steur en Pieter van Winsen muziek gingen maken in een rokerig studentenkamertje in Leiden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige, vierkoppige band die alweer toe is aan zijn tweede album. 'Oscillate' is de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum 'Woodfalls' dat in 2017 uitkwam. 

Waar 'Woodfalls' nog voornamelijk bestond uit popliedjes in een folkjasje, slaat 'Oscillate' qua stijl een andere richting in met meer ruimte voor experimentele en afwijkende composities. De banjo is deels vervangen door het geluid van de elektrische gitaar en er werd inspiratie gehaald uit klassieke en elektronische muziek. Het zorgt voor een nieuw geluid dat toch herkenbaar blijft met de dromerige falsetto van leadzanger Matthijs Steur als ijkpunt

Matt Winson zal dit najaar op tour gaan, check de data hieronder.

21.11 | Gebr. De Nobel, Leiden (Albumrelease)
12.12 | V11, Rotterdam
14.12 | Corneel, Lelystad
20.12 | De Vorstin, Hilversum
03.01 | Paradiso, Amsterdam

More news