Paulette Verlée deelt een elegant album getiteld 'choses vues à droite et à gauche (sans lunettes)'

Een album vol met inspiratie uit de minimalistische en repetitieve muziek van Erik Satie

Met haar prachtige pianomuziek inclusief een vleugje elektronica weet Paulette beetje bij beetje meer zielen voor zich te winnen. Ze is populair op streaming (met +1M streams op Apple music) en ook Nils Frahm is fan, daar hij ‘Reprieve for Piano Solo’ mee nam in zijn Spotify playlist.

Erik Satie was voor dit project een grote bron van inspiratie. Niet alleen als de grondlegger van de minimalistische en repetitieve muziek, maar ook voor de ironie en humor die hij in zijn werken en titels hanteert en zijn ‘enfant terrible’ – personage. De titel van haar album 'choses vues à droite et à gauche (sans lunettes)' is dan ook ontleend aan één van zijn kamermuziekwerken.

Op dit album laat ze zich bijstaan door gitarist Jan Viggria (The Guru Guru), die zorgt voor de soundscapes en Michel Boulanger (barokcello). Op het podium, waar Verlée haar muziek ondersteunt met oude animatiefilmpjes of andere visuals, is de laatstgenoemde vervangen door Maaike Organe.

Als componiste is Verlée van vele markten thuis. Zo schreef ze bijvoorbeeld de soundtrack bij een luisterboek over Kabouter Korsakov (Het Geluidshuis), een reclamecampagne van Delhaize (‘Max en de tovergroentjes’) en ‘The Rainbow is Black’, een Britse speelfilm van Marie Delanote, over een jonge vrouw die geplaagd wordt door psychoses en andere mentale problemen.

Op donderdag 24 februari ook te zien in Muntpunt Brussel.

Luister naar het album hier

More news