Ontdek 'out of place': Het nieuwe album van Kids With Buns

Kids With Buns, bestaande uit Marie Van Uytvanck en Amber Piddington, presenteert met hun nieuwe album een frisse kijk op hun iconische geluid. 'out of place', verkrijgbaar via V2 Records, verkent de uitdagingen van volwassen worden en neemt de luisteraar hierin mee. Met diepzinnige teksten en meeslepende melodieën is 'out of place' meer dan alleen muziek: het is een uitnodiging om jezelf te ontdekken in de klanken van het iconische, dynamische duo, en te begrijpen waarom zij een onmisbare stem zijn in de hedendaagse muziekwereld.

Wat begon als een toevallige samenwerking tijdens de voorrondes van Sound Track in 2019, groeide uit tot een sensationele band met een indrukwekkend parcours. Hits zoals '1712' en 'Bad Grades' vonden snel hun weg naar het hart van luisteraars, waardoor Kids With Buns al snel niet meer weg te denken was uit de Belgische muziekscene. 'Bad Grades' klom tot de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel en verzamelde meer dan 2,5 miljoen streams op Spotify. Ze traden op op Lokerse Feesten, speelden in de Lotto Arena en presenteerden in april 2022 hun debuut-ep 'Waiting Room' in twee uitverkochte AB Clubs.

Vervolgens omringden Amber en Marie zich voor het eerst met een live band, met bassist en toetsenist Stijn Konings (LANI) en drummer Dajo Vlaeminckx (RHEA). Deze nieuwe dynamiek gaf hen de kans om waardevolle podiumervaring op te doen en internationale wateren te verkennen. Ze tourden door Nederland met grootheden als Balthazar en Eefje de Visser, en leidden hun eigen nagenoeg uitverkochte headline tour in Nederland. Bovendien schitterden ze op prestigieuze festivals zoals Eurosonic Noorderslag en Down the Rabbit Hole in Nederland. Deze zomer volgden onder meer Pukkelpop en het Duitse Reeperbahn Festival.

Hun nieuwe album 'out of place' is hun grootste mijlpaal tot nu toe en markeert een keerpunt in hun carrière, waarbij ze hun geluid verder hebben verfijnd en zich hebben laten inspireren door muzikale grootheden als Nick Drake, Ben Howard en de geliefde Girl in Red. 

In 'out of place' blijven Amber en Marie trouw aan hun roots, en brengen ze de intieme indierock waar ze om bekend staan, gedreven door de melodieuze gitaren van Amber en de unieke diepe stem van Marie. Het resultaat? Betoverende 'sad bangers' die je doen dansen, zelfs tijdens een emotionele crisis in de badkamer.

Vriendschap, liefdesverdriet en – vaak voor het eerst – verliefd worden zijn belangrijke thema’s op de plaat. Het album onthult zich dan ook als een openhartige coming-of-age plaat die diep graaft in de wereld van tienerangst en de uitdagingen die gepaard gaan met volwassen worden, te midden van een samenleving die helaas nog steeds vaak getekend is door homofobie.

"In bijna alle nummers op het album uiten we dingen die we hadden willen zeggen in een bepaalde situatie, maar nooit durfden," klinkt het. Op 'out of place' geven Amber en Marie nare herinneringen een plaats en proberen ze hun leefwereld beter te begrijpen, in de hoop dat ze anderen kunnen helpen om hetzelfde te doen. Dat dat lijkt te lukken, blijkt niet alleen uit de uitverkochte shows en plaatsen in de charts maar ook uit de vele jongeren die na optredens komen vertellen hoezeer de muziek van Kids With Buns hen heeft geholpen toen ze het moeilijk hadden.“Het is fijn om te merken dat mensen die houvast vinden in wat we schreven,” aldus het duo. De puberteit en de periode die erop volgt, kunnen heftig zijn, ook al worden ze vaak geromantiseerd. "Met 'out of place' willen we erkennen dat het soms gewoon kut is. En dat is oké.’'

Kids With Buns LIVE (BNL):

  • 7 december - Ancienne Belgique, Brussel (BE)
  • 14 december - De Helling, Utrecht (NL)

More news