Oi Va Voi vraagt iedereen om actie te ondernemen met nieuwe single

Vanaf vandaag is de nieuwe single Searchlight overal te beluisteren!

Searchlight is de derde single van Oi Va Voi's aankomende album Memory Drop dat op 9 november uitkomt. Het nummer doet een oproep tot actie en waarschuwt men voor stilzitten.

Deze drang is ook aanwezig in de muziek, waar een krachtig ritme het fundament biedt voor de productie. In het refrein - waar de climax zich bevindt - hoor je de typerende trompet, clarinet en viool die samen prachtige harmonieën creëren. Melodieën weven om elkaar heen en vocalist Zohara zweeft erbovenuit met een lyrische helderheid. Het nummer bevat alle opwinding van de band's beruchte liveshows met de mix van rauwheid en verfijning. Het gitaarintermezzo en de pulserende strijkers legt de dringende boodschap - die ze ook bij hun optredens uitstralen - perfect vast. De band houdt vast aan hun folk tradities, maar zijn niet bang om nieuwe gebieden te verkennen. Net als Oi Va Voi zelf, laat het nummer de link tussen het verleden en heden zin. De soms pijnlijke gebeurtenissen uit de geschiedenis zijn niet verdwenen, ze leven voort in onze keuzes en acties. 

Sinds haar oprichting aan het begin van het millennium maakte Oi Va Voi een onuitwisbare indruk. Het debuutalbum Laughter Through Tears, dat geproduceerd werd door Grammy winnend producers Bacon & Quarmby, werd bekroond met twee BBC Radio 3 World Music awards en een Edison Award. Ook werd het album door The New York Times gerekend tot een van de beste albums van 2003 en betekende het de kickstart voor de carrière van gast vocalist KT Tunstall. 

Ook de zelfgetitelde opvolger en het derde album Traveling The Face Of The Globe werden lovend ontvangen door de internationale pers, waarna uitverkochte shows door Europa volgde. Op het nieuwe album Memory Drop wordt de band ondersteund door viool virtuose Anna Phoebe en de nieuwe zangeres Zohora.

Je ziet Oi Va Voi dit najaar in:

21.11 | Club Bahnhof Ehrendeld, Keulen
22.11 | Bi Nuu, Berlijn
24.11 | Paradiso, Amsterdam
25.11 | Doornroosje, Nijmegen

More news