Oi Va Voi is terug met een gloednieuw album en maakt nieuwe tourdata bekend

Vandaag is het langverwachte album Memory Drop van Oi Va Voi uit. In februari komt de band terug naar Nederland voor 5 shows

Europa’s meest geliefde klezmer/alternative band Oi Va Voi maakt met Memory Drop na tien jaar een comeback. Eerder brachten ze al voorproefjes uit met singles als Big Brother en Searchlight.

Op het nieuwe album hervat de band hun muzikale reis door te spelen met hun traditionele sterke punten. Zo zorgt de band ervoor dat muzikaal vakmanschap, inzichtelijke song-craft en nauwgezette productie gewaarborgd wordt. Een ambitieuze en unieke ritmische structuur, een persoonlijke en politieke urgentie in de songtekst van stichtend lid Steve Levi en de betoverende stem van de nieuwe zangeres Zohara resulteert in het meest uitgebreide en gevarieerde album tot nu toe.

Sinds haar oprichting aan het begin van het millennium maakte Oi Va Voi een onuitwisbare indruk. Het debuutalbum Laughter Through Tears, dat geproduceerd werd door Grammy winnend producers Bacon & Quarmby, werd bekroond met twee BBC Radio 3 World Music awards en een Edison Award. Ook werd het album door The New York Times gerekend tot een van de beste albums van 2003 en betekende het de kickstart voor de carrière van gast vocalist KT Tunstall. Ook de zelfgetitelde opvolger en het derde album Traveling The Face Of The Globe werden lovend ontvangen door de internationale pers, waarna uitverkochte shows door Europa volgde. 

Oi Va Voi live: 

24.11.18 | Paradiso, Amsterdam (uitverkocht)
25.11.18 | Doornroosje, Nijmegen (uitverkocht)
13.02.19 | LantarenVenster, Rotterdam
14.02.19 | TivoliVredenburg, Utrecht
15.02.19 | Patronaat, Haarlem
16.02.19 | Muziekgieterij, Maastricht
17.02.19 | Oosterpoort, Groningen 

More news