Noorse en Amerikaanse klanken ontmoeten elkaar in Thomas Dybdahls 'Dust From A Gold Mine'

In de wereld van muziek zijn er soms van die magische samenwerkingen die de harten van fans over de hele wereld veroveren. Zo ook het dynamische duo, Thomas Dybdahl en Lera Lynn, die voor de derde keer hun krachten bundelden met de betoverende nieuwe single 'Dust From A Gold Mine' als resultaat.

Hun reis begon enkele jaren geleden met het nummer 'When I Go' op Thomas Dybdahls album 'All These Things', dat zelfs een Grammy-nominatie verdiende. De samenwerking tussen de twee uitzonderlijke muzikanten leidde tot gezamenlijke tournees in de VS en Euorpa en markeerde het begin van een bijzondere creatieve reis.

Hun nieuwste creatie, 'Dust From A Gold Mine,' kwam tot leven in Thomas' studio in Stavanger. Hier hebben ze al hun instrumentale talenten benut, ondersteund door de vertrouwde medewerking van Håvard Rosenberg. Lera nam haar zang op in Nashville, waar ze werd bijgestaan door gitarist Todd Lombardo. Het nummer kreeg nog meer diepte door de prachtige strijkersarrangementen van John Lilja, uitgevoerd door het befaamde Noorse strijkorkest Trondheimssolistene. Deze harmonieuze samensmelting van culturen en muzikale vaardigheden werd verder versterkt door de samenwerking met de getalenteerde Noorse artieste en songwriter Hilde Selvikvåg.

'Dust From A Gold Mine' is een frisse kijk op het traditionele duet, waarbij de twee stemmen samensmelten en zich ontvouwen naarmate het nummer vordert. Het is een prachtig voorbeeld van de magie die ontstaat wanneer deze twee muzikale talenten samenwerken. Met 'Dust From A Gold Mine' is het duidelijk dat Thomas Dybdahl en Lera Lynn de muziekwereld blijven betoveren.

More news