Nina Kinert ruilt de piano in voor een harp

Beluister en bekijk de nieuwe single Original Sun on a Grand Harp nu!

Nina Kinert brengt Original Sun on a Grand Piano vandaag opnieuw uit met een klein verschil: de piano is namelijk vervangen door een harp. De nieuwe single is vergezeld met een prachtige nieuwe video. Het originele nummer is genomen van haar album Romantic dat eerder dit jaar is verschenen. 

Romantic is een manifest van wat schrijven en muziek in het algemeen voor haar betekende. Het thema van het album is gebaseerd op de verschillende aspecten van romantiek. Liedjes over ware liefde en mystiek, gevoeligheid over gevoel, ziel over intellect, natuur over God, nostalgie en 19de-eeuwse poëzie zoals Baudelaire en Shelley.

Zwanger zijn, baren en daarna een baby krijgen was een andere droom, een andere reis die Nina de rest van haar leven zal doormaken. "Het is primitief om een ouder te worden, maar toch spiritueel. Heel dramatisch soms, maar altijd heel romantisch. Als ik mezelf laat gaan en mijn dochter volg, laat ze me de wereld zien. Zolang als ik haar kan beschermen, zal ze me wild houden. '

Dit proces en deze reis in haar hart en geest brachten Nina terug naar de absolute kern van haar kunstenaarschap, het romantische thema kwam vanzelf. Ze veranderde haar naam terug naar Nina Kinert, van de snelle en sublieme naam Nina K, die ze voor On Ice (2015) en verschillende samenwerkingen rond die tijd gebruikte. Ze hield ook op bang te zijn om een 'singer/songwriter' te worden genoemd en begon alle nummers op haar kapotte piano te schrijven (midden C vermijdend).

More news