Nieuwe single ‘Lemaire’ geeft inzicht in de belevingswereld van Ruben Hein.

De single gaat gepaard met de premiere van de documentaire 'Sounds of the South'.

Eerder werd al het bijzondere nieuwe project van Ruben Hein genaamd ‘OCEANS’ aangekondigd, waarin hij zijn grootste liefdes muziek en natuur verzoent. Aan de grondslag van dit project ligt een uitermate indrukwekkende reis die Ruben ondernam naar Antarctica. Over die trip is een documentaire gemaakt die na de première op 10 november op het Mountain filmfestival in Oostenrijk wereldwijd vertoont zal worden, begeleid door de nieuwe single ‘Lemaire’.

Over de zoektocht naar inspiratie, de verwondering en het creatieve proces is de documentaire ‘Sounds Of The South’ gemaakt. In de documentaire volgen we Ruben tijdens zijn reis door bizarre landschappen en met iconische wezens. Doorspekt met zijn eigen muziek, is het doel van de documentaire om de magie van deze wonderlijke trip te vangen. Een trip door een wereld die niets minder dan ontzag inboezemt.

Geregisseerd door Hubert Neufeld gaat de documentaire in première op 10 november 2021 tijdens het Mountainfilm International Filmfestival te Graz, Oostenrijk. Daarna zal de documentaire wereldwijd op verschillende filmfestivals vertoond worden.

In deze huidige tijd is de mens voor een groot deel een wezen geworden dat zich meer en meer bindt aan laptopbeeldschermen en smartphone apps waarbij te veel impulsen en stress voortdurend op de loer liggen. Wat doet dit met ons en wat is de prijs daarvan? Hoe vaak grijpen we nog de kans om ons volledig te laten omgeven door alleen natuurlijke geluiden? De nieuwe single ‘Lemaire’ is direct terug te voeren naar Ruben’s ervaring van het Kanaal van Lemaire, een zeer spectaculaire, nauwe zeestraat tussen het Antarctisch Schiereiland en Booth Island met aan weerszijden steile met ijs en sneeuw bedekte rotsen.

Ruben Hein: “Terwijl we door het Kanaal van Lemaire voeren, heb ik me constant afgevraagd hoe ik dit thuis zou moeten omschrijven. Want dat is onmogelijk. Misschien was dat wel ook de reden om het in de vorm van een song te proberen, hoewel zelfs dat nog niet eens de lading van oncontroleerbare euforie, emotie en overweldigende schoonheid dekt. Lemaire is een plek die mijn leven veranderd heeft.”

Het volledige album ‘OCEANS’ kan je vanaf 26 november pre-orderen, beluister de nieuwe single ‘Lemaire’ hier.

More news