Mumford & Sons in Nederland: een terugblik

Vorige week donderdag gaf de band een privé-optreden in Tuschinski en stond in een uitverkochte Ziggo Dome

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat Mumford & Sons verleden week in Nederland was De band gaf in Tuschinski in Amsterdam een intiem akoestisch optreden voor de prijswinnaar van de 3FM Mega Exclusive, stond in een uitverkochte Ziggo Dome en bracht ook nog de nieuwe single Woman uit. Een mooi moment om even terug te blikken ...

Nathan Reinds

Op donderdagochtend gaf Mumford & Sons een privé-optreden in Tuschinski in Amsterdam, gewonnen door Jasper die hiervoor maar liefst 138 uur aan de telefoon hing. Hij deed dit voor zijn vriendin en schoonfamilie, allen sinds 2009 groot fan van de band. Een half jaar geleden overleefd de stiefvader van zijn vriendin. De grote wens van de familie was om ooit nog eens samen naar een Mumford & Sons concert te gaan, maar dat is er dus nooit van gekomen. Het nummer Only Love heeft een grote emotionele lading voor hen, want het werd gespeeld op de begrafenis en sinds het overlijden is de zin 'Only love will win in the end' het nieuwe motto van de familie. Speciaal voor hen speelde Mumford & Sons het.

Naast Only Love speelde Mumford & Sons Woman, Awake My Soul, I'm On Fire (Bruce Springsteen cover), Wild Heart en Guiding Light. Alle nummers van dit hele bijzondere optreden zijn nu terug te luisteren en kijken!  

Van het kleine Tuschinski in de ochtend ging het naar de grote Ziggo Dome in de avond. Maar ook voor bijna 17.000 mensen wist Mumford & Sons dat tot een intieme ervaring te maken, zo oordeelde o.a. OOR die schreef ‘intens Mumford & Sons laat Ziggo Dome klein lijken'.

Ben Houdijk

Op zaterdag 8 juni is Mumford & Sons headliner op de 50ste editie van Pinkpop en speelt van 22.30 tot 00.00 uur op de mainstage.

More news