Mitch Rivers Is Terug Met Een Nieuwe Single

Luister hier naar de nieuwe single Silver Lining, afkomstig van het debuutalbum Restless Soul, Heartless City

In navolging van de singles Easy Way Out en Reconsider Me die eerder dit jaar verschenen, heeft Mitch Rivers vandaag een nieuwe single uitgebracht genaamd Silver Lining. Het is de derde single in aanloop naar Rivers' debuutalbum Restless Soul, Heartless City dat op 26 oktober verschijnt via V2 Records.

Mitch Rivers (27) schrijft soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Onder al die pastorale pracht sluimert echter een hongerige, rusteloze ziel. Zijn komende plaat mijmert tussen het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes.

Rivers is geen keurige kerkjongen: op zijn 20ste jakkerde hij een half jaar door Ierland als straatmuzikant. Die grillige zucht naar avontuur uitte hij aanvankelijk als frontman van punkband Joe Madman & The Sidewalkers. Na al die roerige jeugdjaren waarin Rivers "bijna alles heeft gedaan wat God verboden heeft", wakkert de zucht naar kalmte en bezinning steeds verder aan.

Op zijn debuut EP ontdeed Mitch Rivers zich definitief van het masker. Zijn honingzoete falset zoekt de hogere registers op, de oren strelend als liefkozende sweet nothings. Liedjes als Sailin' Home en Good Times zijn in feite pure soulsongs, waarin Rivers zijn oergevoelens rakelings en vol overgave op het canvas smijt. Ongeveinsd, melancholiek en sans gene sexy.

Net als de EP nam Rivers zijn komende debuutalbum Restless Soul, Heartless City op in de Electrosaurus Studio van goede vriend Pablo van der Poel (DeWolff). De plaat viert die vertrouwde gewijde plek tussen de overheersende drukte, ruis en onrust van de buitenwereld. Zelfs zonder zijn pantser doorstaat Rivers de neuroses en zorgen, want hij geeft zichzelf nu open en bloot voor diepere, meer wezenlijke connecties.

Mitch Rivers live zien? Bekijk waar en wanneer hij speelt:

More news