Mitch Rivers en de Rotterdam Sessions

Vijf live-video's geschoten in Rotterdam, de stad waar zijn debuutalbum Restless Soul, Heartless City op is gebaseerd

Mitch Rivers heeft twee jaar lang uitgekeken naar de release van zijn debuutalbum Restless Soul, Heartless City. Om de release te vieren heeft Mitch vijf live-registraties van het album opgenomen in wat nu is omgedoopt tot de Rotterdam Sessions. Mitch heeft op vijf unieke, typerende locaties in Rotterdam de singles van zijn album live opgenomen en brengt deze wekelijks uit. Bekijk de sessies in de YouTube playlist hieronder.

Rivers is geen keurige kerkjongen: op zijn twintigste jakkerde hij een half jaar door Ierland als straatmuzikant. Die grillige zucht naar avontuur uitte hij aanvankelijk als frontman van punkband Joe Madman & The Sidewalkers. Na al die roerige jeugdjaren waarin Rivers "bijna alles heeft gedaan wat God verboden heeft", wakkert de zucht naar kalmte en bezinning steeds verder aan.

Gitaarrock was voor Rivers een machtig pantser om zijn levenservaringen onbevreesd te lijf te gaan. Joe Madman was een uitvergroting van zichzelf. De in Haarlem wonende muzikant raakte echter steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Patrick Watson. Muziek die letterlijk uit de poriën van de ziel sijpelt: naakt en kwetsbaar, zonder excessief theater om emoties uit te drukken. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers en zijn band.

Wil jij Mitch live zien? Dat kan! De komende maanden speelt hij in diverse poppodia in Nederland.

04.11 Koepelgevangenis, Haarlem
07.11 Stathe, Utrecht
17.11 Kroese, Arnhem (instore)
23.11 Concerto, Amsterdam (instore)
02.12 Theater a/d Slag, Culemborg
06.12 't Vonderke, Eindhoven
30.12 De Pul, Uden

More news