M.Byrd brengt nieuwe single en video uit

Zijn debuutsingle 'Mountain' verscheen eind 2020, vandaag deelt M.Byrd zijn nieuwe single 'Morning Sun'.

‘Morning Sun’ symboliseert het opkomen van de ochtendzon en laat luisteraars tegelijkertijd wakker worden in de mist.

M. Byrd zelf omschrijft het proces als volgt: "'Morning Sun’ is voor mij een soort ochtendmantra geworden. Het idee kwam een paar jaar geleden 's ochtends direct na het opstaan bij me op en het kwam vervolgens steeds weer bij me terug, als een soort intrede in de meditatie, totdat ik het uiteindelijk heb opgenomen en in een vorm heb gegoten."

Marcel Izequierdo Torres, die ook de eerste videoclip van de artiest regisseerde, neemt de nacht als visuele leidraad en laat in een bijna mystieke sfeer de zelfbewuste danseres Rose Marie Lindstrøm met haar eigen choreografie aan het woord. Afwisselend zwevende en ritmische bewegingen interpreteert de jonge danseres het lied als een ritueel ontwaken na een doelloze zoektocht in de mist, als het verlangen naar de verlossende adem onder water

Beluister 'Morning Sun' hier

Het verhaal van M.Byrd begint ergens tussen Amsterdam en Parijs. Terwijl hij de bassist van Ilgen-Nur was, liet M.Byrd de rest van de band zijn eigen demo's horen en hun reactie gaf hem het laatste zetje om zich te richten op zijn solocarrière. Richting het einde van de tour en slechts één single-release later heeft de 25-jarige artiest nu meer dan 1,5 miljoen Spotify streams onder zijn riem. M.Byrd heeft snel zijn eigen weg gevonden in de industrie met zijn aanstekelijke indie neo-psych-folk geluid. 

M.Byrd's tijdloze songs stralen een gevoel van kracht en zelfbegrip uit dat zelden te vinden is aan het begin van de carrière van een jonge muzikant - ze voeren de luisteraar mee naar de Amerikaanse westkust, stralen een gevoel van melancholische toekomst en euforische jeugd uit, en sporen aan tot vertrouwen op hun intuïtie en het vinden van hun innerlijke-zelf. "Ik heb vele jaren persoonlijke en muzikale ervaringen opgedaan en ik heb veel geleerd in verschillende studio's en toersituaties. De muziek die ik maak is dus geïnspireerd door onderweg te zijn, verder te gaan en groei toe te laten. Ik realiseerde me dat de ervaringen op mijn pad ook andere mensen kunnen inspireren en ik hoop dat dit in de toekomst wordt voortgezet met de nummers die we uitbrengen."

More news