Matt Winson deelt singles in aanloop naar albumrelease

Het tweede album 'Oscillate' van de Leidse band verschijnt op 22 november

Indie folkband Matt Winson ontstond in 2015 toen Matthijs Steur en Pieter van Winsen muziek gingen maken in een rokerig studentenkamertje in Leiden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige, vierkoppige band die alweer toe is aan zijn tweede album. 'Oscillate' is de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum Woodfalls dat in 2017 uitkwam en verschijnt op 22 november via V2 Records. In aanloop naar de release heeft de band al een aantal singles uitgebracht, luister hier alvast naar SuiteSymbols/Signals en het vandaag verschenen Palindrome.

De release show vindt plaats op 21 november in De Gebroeders Nobel te Leiden. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar.

Matt Winson werd de afgelopen jaren meer dan 4 miljoen keer gestreamd op Spotify, tourde mee met de Popronde, speelde headlineshows in o.a. Paradiso, Patronaat en de Baltische Staten, en was te gast bij De Wereld Draait Door en Radio 1, 2 en 3FM.

Eind 2017 besloot de band om een adempauze in te lassen. In de 1,5 jaar daarna werd in alle stilte aan nieuw materiaal gewerkt. Het resultaat is Oscillate, een muzikale zoektocht naar tegenstellingen in de breedste zin van het woord. Met melodieuze, melancholische liedjes over het goede tegenover het kwade, het donker van de nacht tegenover het licht van de dag, en de almaar verder polariserende wereld.

Waar Woodfalls nog voornamelijk bestond uit popliedjes in een folkjasje, slaat Oscillate qua stijl een andere richting in met meer ruimte voor experimentele en afwijkende composities. De banjo is deels vervangen door het geluid van de elektrische gitaar en er werd inspiratie gehaald uit klassieke en elektronische muziek. Het zorgt voor een nieuw geluid dat toch herkenbaar blijft met de dromerige falsetto van leadzanger Matthijs Steur als ijkpunt.

More news