Matt Winson deelt nieuw album 'Oscillate'

Aankomende tijd zal de band diverse shows spelen door heel Nederland, check de data hieronder

Gisteren vond in Gebr. de Nobel in Leiden de releashow plaats van het nieuwe album 'Oscillate' van Matt Winson. Vanaf vandaag is de gehele plaat overal te beluisteren! Ten opzichte van het vorige album 'Woodfalls' dat nog voornamelijk bestond uit popliedjes in een folkjasje, slaat 'Oscillate' qua stijl een andere richting in met meer ruimte voor experimentele en afwijkende composities. De banjo is deels vervangen door het geluid van de elektrische gitaar en er werd inspiratie gehaald uit klassieke en elektronische muziek. Het zorgt voor een nieuw geluid dat toch herkenbaar blijft met de dromerige falsetto van leadzanger Matthijs Steur als ijkpunt. 

Indie folkband Matt Winson ontstond in 2015 toen Matthijs Steur en Pieter van Winsen muziek gingen maken in een rokerig studentenkamertje in Leiden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige, vierkoppige band die alweer toe is aan zijn tweede album. 'Oscillate' is de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum 'Woodfalls' dat in 2017 uitkwam. 

Eind 2017 besloot de band om een adempauze in te lassen. In de 1,5 jaar daarna werd in alle stilte aan nieuw materiaal gewerkt. Het resultaat is 'Oscillate', een muzikale zoektocht naar tegenstellingen in de breedste zin van het woord. Met melodieuze, melancholische liedjes over het goede tegenover het kwade, het donker van de nacht tegenover het licht van de dag, en de almaar verder polariserende wereld.

Matt Winson zal dit najaar op tour gaan, check de data hieronder:

12.12 | V11, Rotterdam
14.12 | Corneel, Lelystad
20.12 | De Vorstin, Hilversum
03.01 | Paradiso, Amsterdam

More news