Matt Winson deelt live versie van C.A.L.M.

Op 21 november zal het nieuwe album 'Oscillate' verschijnen

Indie folkband Matt Winson was onlangs te gast bij VelvetMusic in Leiden waar ze een live versie lieten horen van hun single C.A.L.M. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album 'Oscillate' en werd op Spotify al bijna 3 miljoen keer gestreamd. Na een adempauze werd er in all stilte aan nieuw materiaal gewerkt. Het resultaat is 'Oscillate', een muzikale zoektocht naar tegenstellingen in de breedste zin van het woord. Op 22 november zal het album verschijnen dat momenteel al beschikbaar is voor pre-order. Tevens zal op 21 november de releaseshow plaatsvinden in Gebr. De Nobel in hun thuisstad Leiden. Kaarten voor deze show zijn reeds verkrijgbaar. Klik op de link en bestel het album nu!

Indie folkband Matt Winson ontstond in 2015 toen Matthijs Steur en Pieter van Winsen muziek gingen maken in een rokerig studentenkamertje in Leiden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige, vierkoppige band die alweer toe is aan zijn tweede album. 'Oscillate' is de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum 'Woodfalls' dat in 2017 uitkwam. 

Waar 'Woodfalls' nog voornamelijk bestond uit popliedjes in een folkjasje, slaat 'Oscillate' qua stijl een andere richting in met meer ruimte voor experimentele en afwijkende composities. De banjo is deels vervangen door het geluid van de elektrische gitaar en er werd inspiratie gehaald uit klassieke en elektronische muziek. Het zorgt voor een nieuw geluid dat toch herkenbaar blijft met de dromerige falsetto van leadzanger Matthijs Steur als ijkpunt

Matt Winson zal dit najaar op tour gaan, check de data hieronder.

21.11 | Gebr. De Nobel, Leiden (Albumrelease)
12.12 | V11, Rotterdam
14.12 | Corneel, Lelystad
20.12 | De Vorstin, Hilversum
03.01 | Paradiso, Amsterdam

More news