Marike Jager te gast bij 2 Meter Sessies Live

Op maandag 2 september aanstaande geeft ze een exclusieve album presentatie in Hilversum

Na vijf jaar afwezigheid en vier dagen vóór de officiële release haar nieuwe album “Hey Are You OK”, ontvangt Jan Douwe Kroeske de Nederlandse singer-songwriter Marike Jager voor een exclusieve albumpresentatie in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep! En u kunt hier bij zijn, op de studiovloer! Naast een vraaggesprek, zal Marike uiteraard ook live spelen. Dit alles onder de vlag van 2 Meter Sessies en in een even bijzondere als intieme setting.

Marike Jager is al ruim vijftien jaar een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene, waar ze als singer-songwriter een breed oeuvre neerzette. Haar even eigenzinnige als innovatieve platen leverden haar zowel de Grote Prijs van Nederland als vier Edison-nominaties op, evenals diverse uitverkochte theatertours en vele festivaloptredens.

“Hey Are You OK” is Marike Jagers vijfde studioalbum. Toch beschouwt ze de plaat als een debuut, waarop alle lagen van haar stem en gitaarspel meer speelruimte hebben dan ooit. “Hey Are You OK” is haar ode aan de imperfectie, de omarming van het leven zonder filter.

Het resultaat is een frisse, veelzijdige indiepopplaat op het snijvlak van instinct en inspiratie. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in 12 songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. “Hey Are You OK” is uitdagend, sfeervol en onmiskenbaar Marike Jager.

De avond start om 20.00 uur met een Q&A met presentator Jan Douwe Kroeske, gevolgd door een 2 Meter Sessies Live optreden van Marike Jager en haar band. Tickets kosten 15 euro en zijn bestel je hier.

More news