Marcel Vanthilt is terug met een nieuwe single

Beluister Stil In De Dansschool nu overal!

Eerder dit jaar heeft Marcel Vanthilt zijn debuutalbum CA$HCA$H uitgebracht, en vandaag is hij terug met zijn nieuwe single Stil In De Dansschool

CA$HCA$H is Marcel's brein: knisperend & knetterend, vrolijk & somber, eenzaam & massaal, dansbaar & intiem.

Met ARBEID ADELT! maakt Marcel al sinds 1981 45&33-toeren-platen. Het laatste album Slik uit 2015 kreeg tal van lovende recensies èn een nominatie voor een MIA in de categorie Nederlandstalig. In 2001 bracht hij U nu! uit, in duo met Ad Cominotto, maar dat waren poëzieteksten van anderen (Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen). In 2004 was er het album Mensen zijn er teveel aan, maar dat was met de groep Z, dus dat telt niet.

Doch nu, op z'n 60ste is er eindelijk een eerste volwaardig album onder eigen naam. Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss & werkt in België met o.a. Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts. Er zijn gewaardeerde bijdragen van Serge Feys (TC.Matic, Arno) & Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels). Thomas Vanelslander (Gorki, Helsinki) snijdt alles gitaargewijs aan flarden. Andrew Chi Claes (Stuff, Hamster Axis Of The One-Click Panther) verplaatst met tenorsax & windsynth tonale lucht in kosmische universa. Leen Diependaele (Samowar, De Roovers) raast als een engelenorkaan over het herengezelschap heen. Doch het oog van de storm is Vanthilt zelf: markante observaties & onthullende visies in een geluidslandschap dat elektronisch gestoord is maar tegelijk catchy & aanstekelijk.

More news