M. Byrd brengt indrukwekkende debuut EP uit

Het Duitse indie/singer/songwriter talent imponeert met nieuw materiaal na zijn twee eerdere singles

Na zijn twee singles "Mountain" en "Morning Sun" brengt M. Byrd nu zijn eerste EP getiteld "Orion" uit. De vier songs zitten vol met warmte en worden gedragen door het gevoel dat je krijgt als je door het raam kijkt vanaf de achterbank van een auto en de bomen voorbij ziet glijden en de heimwee die daar soms mee gepaard gaat.

Slechts een jaar geleden kwam een eerste teken van leven middels single "Mountain'' met meteen grote gevolgen. M. Byrd is en van de meest spannende nieuwkomers van de Europese muziekscene, behaalde al 3,5 miljoen streams met slechst twee songs, werd aangeraden in de Franse Rolling Stone als ook Amerikaanse blogs. Deze zomer speelt hij op meerdere frstivals in Duitsland, in septmber op Reeperahn Festival en volgend jaar zal hij de support verzorgen van de hele Europese tour van indie dance koning Roosevelt.

Met een heerlijek galm en stoicijnse drums klinkt de muziek van M. Byrd als Guadagigno's "Call me by your name," waarbij het soms doet denken Tom Petty, Sufjan Stevens of Kurt Vile, terwijl de gitaren het midden houden tussen Sonic Youth en The War on Drugs. In de titelsingle "Orion" denkt M.Byrd terug aan een naamloze schildpad die jaren bij zijn familie heeft gewoond. Uitiendelijk werd het dier Orioan gedoopt. "It's living in the past, you held me in your hands and never called me Orion". In de begeleidende video vergezeld regisseur Constantin Timm de artiest en schildpad op een reis door de woestijn.

M. Byrd's tijdloze songs schitteren met een gevoel van kracht en een zelfbegrip die je niet gauw tegenkomt aan het begin van de loopbaan van een jonge muzikant. Het brengt je mee naar de Amerikaanse westkust en geeft een gevoel van melancholie richting de toekomst en euforische jeugdervaringen, afgaande op intuitie en je eigen zelf. “I spent many years soaking up personal and musical experiences and I’ve been learning a lot in different studios and touring situations. The music I make is thus inspired by being on the road, moving on and allowing growth to happen. I realized that the experiences on my path might also inspire other people and I hope that this will continue in the future with the songs we release.”

Beluister de gehele EP hier.

More news