La Belle Époque's 'Volume II': Een meesterwerk van melodie en samenwerkingen

Danny van Tiggele onthult het langverwachte tweede deel van de La Belle Époque-serie, verrijkt met samenwerkingen met bekende artiesten uit de Nederlands pop- en indie-scene, zoals Tim Knol, Cato van Dijck, Spike en Robin Kester.

Na de succesvolle lancering van La Belle Époque's debuutalbum 'Volume I' in 2021, waarbij lof werd toegezwaaid voor de rijke arrangementen en productie, is het geen verrassing dat Danny van Tiggele, de muzikale kracht achter deze serie, zijn oog heeft laten vallen op het creëren van een opvolger. 

'Volume I' wist indruk te maken met betoverende melodieën en samenwerkingen met vooraanstaande artiesten als Judy Blank, Pablo van de Poel, Anne Soldaat, Blaudzun en Ruben Hein. Het album werd geprezen door toonaangevende muziekpublicaties en belandde zelfs op de vijfde plek in de jaarlijkse hitlijst van Leo Blokhuis.

Nu, twee jaar verder, is de onthulling van La Belle Époque's 'Volume II' daar en zal deze gevierd worden met een exclusieve show op 13 december, waarbij Van Tiggele en een legioen aan gastmuzikanten het podium van TivoliVredenburg zullen delen. 

Van Tiggele, de visionaire architect achter deze muzikale reis, benadrukt de eer om met dit diverse gezelschap van artiesten te mogen werken, waarvan elk een speciale plaats in zijn hart en platenverzameling heeft veroverd. Iedere track op 'Volume II' heeft - opnieuw - zijn eigen unieke verhaal, een perfecte harmonie van verschillende muzikale stijlen en invloeden.

De muzikale inspiratie voor dit album komt voort uit een rijke collectie muziek waar melodie en sfeer de hoofdtoon voeren, geïnspireerd door klassiekers uit de jaren '60 en '70, met moderne klanken die subtiel door de nummers geweven zijn.

La Belle Époque's 'Volume II' weerspiegelt een diepe liefde voor de muziek uit vervlogen tijden, met een eigentijds randje dat de luisteraar uitnodigt voor een meeslepende ervaring.

More news