Korte film Áslaug verschijnt op het witte doek

De film zal op 18 maart in première gaan tijdens haar releaseshow in EKKO

Áslaug heeft de persoonlijke verhalen van haar debuut-EP weten te visualiseren in een korte film. De onderwerpen van haar liedjes en haar roots komen hierin terug. De film vertelt verschillende verhalen over hoe zij de afgelopen jaren met de liefde en relaties is omgegaan. Ter ere van haar debuut-EP zal deze film exclusief in première gaan tijdens haar release show op 18 maart in Utrecht.

“Ik ben een behoorlijk reflectief persoon en (over)denk veel. Ik probeer patronen in mijn eigen gedrag te ontdekken en kritisch zijn over de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt. Ik probeer te begrijpen hoe de geschiedenis van andere mensen vorm geven aan de beslissingen die ze in hun eigen leven maken, zelfs als die beslissingen in mijn nadeel zijn. De film vertelt de verhalen van drie verschillende relaties die als één worden geportretteerd”.

De grootmoeder van Áslaug, naar wie zij is vernoemd, beleefde haar jeugd op een boerderij in het zuiden van IJsland. Ze beviel op 21-jarig leeftijd van haar enige dochter en trouwde niet met de vader. Haar grootmoeder had meerdere banen tegelijkertijd om haar dochter zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Doordat de moeder van Áslaug enig kind was van een alleenstaande moeder, moest zij altijd op zichzelf vertrouwen om verder in het leven te komen. Ze koos ervoor om verpleegkundige te worden, een beroep dat in verschillende landen kan worden beoefent, ze maakte het haar levenswerk om andere mensen te helpen. Op 33-jarige leeftijd ontmoette zij de liefde van haar leven en verhuisde met hem naar het buitenland om een gezin te stichten en om verder te werken aan haar carrière.

Met dit soort rolmodellen kan ik niet anders dan vertrouwen hebben in mijn eigen veerkracht. Turbulentie zal er altijd zijn en soms zal ik in dat soort momenten mijn eigen grenzen overschrijden, maar dat hoort bij het leven. Mijn grootmoeder vertelde zichzelf, mijn moeder en mij deze allesomvattende woorden: Haltu utan um sjálfa þig. (Omarm jezelf, houd je rug recht en vergeet niet dat jijzelf de eerste persoon bent waarvoor je moet zorgen.)”

Vorige week kondigde de IJslands-Nederlandse zangeres haar langverwachte debuut-EP ‘Áslaug’ aan, welke op 20 maart 2020 zal verschijnen. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li, combineert Áslaug dromerige synth-akkoorden met pakkende hooks. Al met haar debuutsingle ‘Take From Me’ kreeg ze internationale erkenning. Zo werd de single door verschillende invloedrijke indieblogs (Line of Best Fit, Spindle Mag, Purple Melon) opgepikt. Ook kan Áslaug terugkijken op een succesvol optreden op het showcasefestival Eurosonic / Noorderslag.

Pre-save de EP hier.

Áslaug release show | 18 maart EKKO, Utrecht 

More news