Kids With Buns genomineerd voor De Nieuwe Lichting 2021

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19). Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt.

Frisse, radiovriendelijke nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur. Met een nuchtere onbevangenheid wekken ze een nazinderend gevoel van geborgenheid op. Afgelopen jaar bracht Kids With Buns hun eerste twee singles ‘1712’ en ‘Bad Grades’ uit, en dat werd een succes. Met het liedje 'Bad Grades' haalden Marie en Amber namelijk de finale van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. Vanaf vandaag kan er op ze gestemd worden en daarom stelde ze zichzelf vast voor:

Bekijk hier Kids With Buns' voorstellingsvideo

Stemmen op Kids With Buns voor De Nieuwe Lichting 2021 kan vanaf 17:00 via stubru.be of via de StuBru app

Ook waren de meiden eerder deze week te gast bij Radio 2 Bene Bene, waar ze ‘1712’ en ‘Bad Grades’ live speelden. Live zorgt de dynamiek tussen de twee meiden voor een intense, warme beleving van hun tracks. Op die manier schopten ze het in hun eerste bestaansjaar al tot de halve finale van Humo's Rock Rally 2020 en wisten ze een aantal grote podia te overtuigen.

Bekijk hier het volledige optreden en interview

Hun laatste single ‘Bad Grades’ verscheen op 8 januari en gaat over het gevoel dat je je niet begrepen voelt en daardoor niet goed presteert Het doel van de single is om te praten over presteren op school, op het werk, op sociaal niveau en hoe sterk deze beïnvloed kunnen worden door je mentale gezondheid. “We vinden het belangrijk om verder te kijken dan hoe een situatie er op het eerste gezicht uitziet. Als iemand thuiskomt met slechte cijfers, of als iemand gedemotiveerd is op het werk, betekent dat niet dat hij dom of lui is.”  Kids With Buns wilt meegeven dat ieder persoon zijn eigen verhaal heeft. “Maar al te vaak worden mensen alleen op basis van hun prestaties veroordeeld. Please be kind.” 

In 2020 bracht Kids With Buns hun debuutsingle ‘1712’ uit. ‘1712’ is een professionele hulplijn voor vragen over (seksueel) geweld, misbruik en kindermishandeling in België. In samenwerking met de hulplijn vragen zij met de jaarlijkse campagne aandacht voor deze problemen.

More news