Kids With Buns brengen nieuwste single 'Bad Grades' uit

Recent verscheen hun debuutsingle ‘1712’.

Hun nieuwste single ‘Bad Grades' gaat over het gevoel dat je je niet begrepen voelt en daardoor niet goed presteert. Het doel van de single is om te praten over presteren op school, op het werk, op sociaal niveau en hoe sterk deze beïnvloed kunnen worden door je mentale gezondheid.

“We vinden het belangrijk om verder te kijken dan hoe een situatie er op het eerste gezicht uitziet. Als iemand thuiskomt met slechte cijfers, of als iemand gedemotiveerd is op het werk, betekent dat niet dat hij dom of lui is.”  Kids With Buns willen je meegeven dat ieder persoon zijn eigen verhaal heeft. “Maar al te vaak worden mensen alleen op basis van hun prestaties veroordeeld. Please be kind.”

Afgelopen maand bracht Kids With Buns hun debuutsingle ‘1712’ uit. 1712 is een professionele hulplijn voor vragen over (seksueel) geweld, misbruik en kindermishandeling in België. In samenwerking met de hulplijn vragen zij met de jaarlijkse campagne aandacht voor deze problemen.

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. Frisse, radiovriendelijke nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur die doen denken aan London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red. Het duo tekende bij V2 Records Benelux en werd door Studio Brussel geselecteerd voor ‘De Nieuwe Lichting’ 2021.

Luister hier naar 'Bad Grades'.

More news