Kids With Buns brengen debuutsingle ‘1712’ en bijbehorende video uit

1712 is een professionele hulplijn voor vragen over (seksueel) geweld, misbruik en kindermishandeling in België.

Aanranding, geweld, misbruik, intimidatie, ’s nachts met een angstig gevoel over straat lopen, het komt helaas nog vaak voor. Kids With Buns, Marie (21) en Amber (19), willen daar graag verandering in brengen. In samenwerking met de hulplijn 1712 vragen zij met de jaarlijkse campagne aandacht voor deze problemen.

Zij vertelden over de single: “We kennen zo veel verhalen van vriend(inn)en om ons heen over misbruik en intimidatie. We hebben het liedje vooral geschreven om bewustzijn te creëren en om het onderwerp bespreekbaar te maken. Juist omdat het onderwerp nog taboe is, verandert er zo weinig. Als ons liedje ook maar één persoon steun kan bieden en kan helpen zijn wij al tevreden.”

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. Frisse, radiovriendelijke nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur die doen denken aan London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red. Het duo tekende bij V2 Records Benelux en werd door Studio Brussel geselecteerd voor ‘De Nieuwe Lichting’ 2021.

More news