Kids With Buns brengen cover van Dodie uit

Naar aanleiding van een homofobie-gedreven moord in België coverde Kids with Buns 'she' als eerbetoon aan het slachtoffer.

De Belgische queer indie pop/indie folk band, en winnaars van de nationale 'De Nieuwe Lichting' wedstrijd, Kids With Buns werden door het Belgische radiostation Studio Brussel gevraagd om een lied te brengen als eerbetoon aan het slachtoffer van een homofobie-gedreven moord in België eerder deze maand. Het duo koos ervoor om 'she' van Dodie te coveren. De cover werd Studio Brussel's ''Catch of the Day'' op 11 maart. Op veler verzoek hebben Marie en Amber besloten om de cover als single uit te brengen. Een liedje waarvan ze zich herinneren dat ze erom huilden toen ze opgroeiden, maar dat hen ook hielp zichzelf te accepteren.  

Luister 'she' hier.

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19). Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. Frisse, radiovriendelijke nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur. Met een nuchtere onbevangenheid wekken ze een nazinderend gevoel van geborgenheid op. 

De muziek van Kids With Buns wordt wel eens vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red. 

Live zorgt de dynamiek tussen de twee meisjes voor een intense, warme beleving van hun tracks. Op die manier schopten ze het in hun eerste bestaansjaar al tot de halve finale van Humo's Rock Rally 2020 en wisten ze een aantal grote podia te overtuigen. Zo kon je hen aan het werk zien op Dranouter, Theater Aan Zee’s Zomer in O. en in muziekclub De Casino. Hun talent werd beloond met het winnen van 'De Nieuwe Lichting 2021' van Studio Brussel.

More news