Jungle by Night: Vernieuwing en groove in 'Club Paradiso'

Jungle by Night verwarmt met hun cross-cutting muziek ruim een decennium lang de dansvloeren op meer dan 700 festivals en podia in 34 verschillende landen. Met hun nieuwste EP 'Club Paradiso' laat de zevenkoppige band opnieuw hun onmiskenbare stempel achter op het muzieklandschap en gaan ze vol energie hun uitverkochte clubtour tegemoet.

Het muzikale collectief heeft wereldwijd indruk gemaakt met zes albums, waarin de taal van hun analoge instrumenten voorop staat. Met hun unieke geluid creëren ze een betoverende mix van krautrock, dance, jazz en funk, die de dansvloeren wereldwijd doet bruisen met onweerstaanbare ritmes en grooves.

Jungle by Night heeft een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Veertien jaar lang stonden de heren bekend als een volledig instrumentale band, maar begin 2023 introduceerden ze voor het eerst zang in hun muziek met de release van de single 'In de Steek', waarbij trombonist Zandvliet de vocalen verzorgde. Deze vernieuwing volgt op het vertrek van twee bandleden eerder dat jaar en markeert een nieuwe fase in hun muzikale evolutie. Deze vernieuwing is niet alleen merkbaar in hun live shows, maar ook op hun nieuwste release 'Club Paradiso'.

Jungle by Night tilt hun muziek naar nieuwe hoogten met hun nieuwste EP, 'Club Paradiso', waarmee ze hun debuut als zevenkoppig ensemble markeren. Vier dansvloerwaardige tracks vol met synths en string machines: laat je leiden door de zoete vocoder melodieën en club-ready beats.

Drijf mee op de zachte melodieën en het vloeiende ritme dat centraal staat binnen 'Club Paradiso'. Jungle by Night gaat dieper in op hun elektronische geluid, waar pulserende baslijnen en triomfantelijke melodieën samenkomen om een essentieel onderdeel te worden van hun vernieuwde muzikale identiteit.

Jungle by Night LIVE (BNL):

  • 24/11 Doornroosje, Nijmegen (SOLD OUT)
  • 26/11 TivoliVredenburg, Utrecht (SOLD OUT)
  • 30/11 Maassilo, Rotterdam (SOLD OUT)

More news