Jungle by Night en Hanne Mjøen bevestigd voor Eurosonic Noorderslag 2022

Beide acts spelen op vrijdag 21 januari 2022

Deze week werden maar liefst 85 nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van Eurosonic Noorderslag 2022. Aan dit rijtje zijn ook twee van onze eigen signings toegevoegd: Jungle by Night en Hanne Mjøen!

Jungle by Night bracht op 22 oktober 2021 hun nieuwe album 'Algorhythm' uit. Na meer dan een decennium dansvloeren te hebben opgewarmd op meer dan 600 festivals, podia in 34 landen en in totaal 6 uitgebrachte albums, heeft het negenkoppige instrumentale collectief hun jarenlange passie, vriendschap en invloeden van krautrock, dance, jazz en techno samengesmolten tot een nieuwe analoge compositie. ‘Algorhythm’ haalt het menselijke in ons naar boven en verbindt ons met elkaar als nooit tevoren in tijden van constante digitale afleiding.

Het album mocht direct al op lovende kritieken rekenen en kwam daarnaast op #1 binnen in de Mania 30 en op #2 in de Vinyl Top 33.

Om de release van hun nieuwe album te vieren ontwierp Jungle by Night daarnaast een zeldzaam stukje software waarmee een eigen artwork van 'Algorhythm' gemaakt kan worden.

Op vrijdag 21 januari 2022 zal Jungle by Night de Open Air stage afsluiten.

Ook bevestigd voor Eurosonic 2022 is de Noorse alt-pop artiest Hanne Mjøen. Op 17 september 2021 bracht zij haar debuut EP 'Emotional Fever' uit. De artiest staat bekend om haar zeer dansbare muziek met donkere rand en pakkende melodieën. ‘Emotional Fever’ is geen uitzondering, de ‘koorts’ wordt door Hanne als volgt beschreven: “Het ene moment voelt zoals altijd, het volgende moment krijg je een paniekaanval en wil je weg. Het voelt als koorts door die plotselinge veranderingen waar je geen controle over hebt.” Met ‘Emotional Fever’ kun je met een gerust hart huilen, boos zijn, dansen en feesten.

Hanne Mjøen is niet de gemiddelde popprinses. Ze is klaar met alle vooroordelen en laat zien dat je prima one of the boys kunt zijn zonder je ‘vrouwelijkheid’ te verliezen. 

Met haar succesnummer ‘Sounds Good To Me’ uit 2018 heeft tot nu toe meer dan 14 miljoen streams behaald. De track kreeg airplay van Annie Mac op BBC Radio 1 en werd door toonaangevende blogs als The Fader Cool Accident en Line Of Best Fit uitgeroepen tot ‘The Next Big Pop Act from Norway’. Met haar eerlijke songwriting en levendige pop anthems heeft Hanne Mjøen verbinding weten te maken met miljoenen luisteraars over de hele wereld.  

Hanne Mjøen staat op vrijdag 21 januari 2022 in Huize Maas.

De hele line-up voor Eurosonic Noorderslag 2022 tot nu toe vind je hier.

More news