Judy Blank brengt track 'Little Movies' uit

Cassette 'Morning Tapes EP' verschijnt op 3 juli

Vandaag brengt Judy Blank de nieuwe track 'Little Movies' uit. Het nummer zal ook op haar aankomende cassette 'Morning Tapes EP' verschijnen die op 3 juli zal uitkomen. 'Little Movies' is één van de 8 akoestische one-take opnames die ze thuis op een Tascam taperecorder heeft opgenomen.

Judy Blank over Little Movies: ''Een paar jaar geleden kreeg ik van een kennis in Nashville een downloadkaartje van een album: Silver Tears van Aaron Lee Tasjan. ''Check this out. It's great.'' Maar in Music City geeft iedereen je de hele dag door kaartjes, dus ik stopte het in mijn portemonnee, weggestopt om vergeten te worden. Een paar maanden later kwam dit liedje voorbij in mijn Discover Weekly op Spotify - ik vond het helemaal te gek. De gitaren, de sfeer, maar vooral hoe het refrein aanzwelt, bijna apocalyptisch. Toen ik wilde checken hoe het liedje heette, herkende ik het artwork van het kaartje meteen. Het album is sindsdien favoriet, maar dit liedje al helemaal. Ik heb het nooit live gespeeld, maar speel het vaak tijdens de soundcheck van mijn optredens. Het was een spontane beslissing om Little Movies op te nemen voor de Morning Tapes, het was toevallig dat ik dat liedje speelde toen de band nog liep.

Ik ben Aaron Lee vorig jaar tegengekomen bij Portland Brew, een koffiezaakje waar ik vaak kom als ik in Nashville ben. Ik was eerlijk gezegd een beetje starstruck, en heb hem nooit meer echt gesproken. Wel ben ik bevriend geraakt met zijn band, waarmee ik een paar keer in Amerika heb opgetreden. Patrick Damphier, de producer met wie ik momenteel een nieuw album zou opnemen, heeft vaker met hem gewerkt. Hopelijk kunnen we snel weer reizen, zodat die plaat er alsnog komt.''

More news