Jon Allen kondigt album 'A Heightened Sense Of Everything' aan

De songwriter met een met whisky doordrenkte stem heeft al 5 studioalbums op zak. Zijn 6e, 'A Heightened Sense Of Everything', verschijnt 25 augustus 2023 via V2 Records. Jon Allen werd ontdekt door de legendarische gitarist Mark Knopfler die hem hoorde zingen op een feestje in West-Londen. Vervolgens toerde Allen met de gitaaricoon, wie hij ondersteunde in de Wembley Arena en op de rest van het Europese deel van de ‘All The Road Runners’-tour samen met Emmy Lou Harris. Mark Knopfler speelde later ook gitaar en zong op zijn nummer ‘Sarah’, dat op het debuutalbum van Jon Allen genaamd ‘Dead Man’s Suit’ verscheen.  

"De laatste paar jaren voelden als een stressvolle situatie die steeds erger werd. De wereldwijde pandemie zorgde voor meer angst en paranoia, vooral in drukke steden. Mensen beseften dat ze meer ruimte nodig hadden en behoefte hadden aan stilte en natuur om te ontsnappen aan de drukte van de stad. De muziek op het album werd geïnspireerd door verschillende gebeurtenissen en mensen, van Will Smith tot vermiste personen. Het roept vragen op over hoe dicht we bij onze grens zijn en hoe we zullen reageren als we gestrest zijn. Maar de muziek heeft ook positieve momenten die ons doen beseffen wat we hebben en wat er echt toe doet in het leven.” Vertelt Jon Allen.

Het album werd opgenomen in een omgebouwde garage in Noord-Londen met hulp van getalenteerde muzikanten, de Skinner Brothers. De muziek weerspiegelt de gevoelens van angst en verlangen naar verbinding tijdens de pandemie. Maar het doel van de muziek is om mensen te raken, of het nu vreugde of verdriet is, en hen misschien te helpen dingen in hun eigen leven beter te begrijpen.
 
In de afgelopen tien jaar heeft Jon artiesten als Damien Rice, Brian May, Seal en Dionne Warwick bijgestaan in de Albert Hall. Zijn liedjes en kenmerkende stem zijn te horen in films en op tv, zowel in Nederland als in Amerika. In het Verenigd Koninkrijk was hij te zien in de iconische tv-show ‘Later With Jools Holland’ en was hij onderdeel van de BBC-verslaggeving van Glastonbury. 
Als Jon niet aan zijn eigen materiaal werkt, schrijft hij ook voor andere artiesten als Petula Clarke, Engelbert Humperdinck en platenproducent Guy Chambers. 

Jon Allen speelt de komende tijd meerdere shows in Nederland.
18 mei - Melkweg, Amsterdam
19 mei - TivoliVredenburg, Utrecht
20 mei - Rotown, Rotterdam
21 mei - SPOT, Groningen

'A Heightened Sense Of Everything' verschijnt 25 augustus via V2 Records. Luister HIER naar zijn nieuwe single ‘How It Feels’

More news