Jon Allen deelt nieuwe single

Vandaag deelt Jon Allen zijn nieuwste single 'Mercy'. Het is de opvolger van zijn eerdere singles 'Hold On' en 'How Long' en de laatste single voor de release van zijn aankomende album '...meanwhile'.

De moderne troubadour Jon Allen is terug met een nieuwe single, en het is weer een stukje klassieke americana zoals we hem kennen. Met een ritmisch gitaarspel op de achtergrond is het nummer 'Mercy' als een koud drankje op een warme dag. Het onderwerp is echter serieuzer, met stemmige vocalen zingt Allen over verlossing en spijt.

‘…meanwhile’ is het vijfde studioalbum van de Britse singer-songwriter en is de opvolger van ‘Blue Flame’ uit 2018. Het is in vele opzichten nieuw, zo heeft Jon Allen zelf zijn album geproduceerd in plaats van Tristan Longworth, die zijn vorige vier platen geproduceerde. 
 
Jon: “Misschien is produceren wel iets dat ik altijd al in me had, maar gezien de huidige omstandigheden werd ik gedwongen zelf het heft in handen te nemen; op het gebied van produceren maar ook in grotere mate als muzikant.” Hij vervolgt“Het is bijna drie jaar geleden sinds mijn laatste album uitkwam. Er is inmiddels zo veel gebeurt en veranderd voor iedereen; daarnaast hebben we noodgedwongen erg veel tijd om naar onszelf te kijken en ons langzaamaan te vervreemden van de mensen die we eerder blind vertrouwden.”
           

Luister 'Mercy' hier

Jon staat bekend om zijn rauwe ‘whisky doordrenkte’ stem die vaak wordt vergeleken met die van Rod Stewart, Paolo Nutini en zelfs Bruce Springsteen. Jon werd ontdekt door de legendarische gitarist Mark Knopfler die hem hoorde zingen op een feestje in West-Londen. Hij toerde vervolgens met het gitaaricoon als voorprogramma in de Wembley Arena en de rest van de Europese 'All The Road Runners' tour met Emmy Lou Harris. Mark Knopfler zong en speelde gitaar in op zijn nummer 'Sarah', afkomstig van zijn debuutalbum 'Dead Man's Suit'. Meer succes volgde toen Jon zijn nummer 'Going Home' werd gebruikt voor een wereldwijde TV-reclame voor een bekend automerk. 

In de afgelopen tien jaar heeft Jon zijn plek verdiend als gerespecteerd muzikant en live-artiest. Zijn nummers en kenmerkende stem zijn, zowel hier als in Amerika, terug te horen in films en op TV. In Groot-Brittannië was hij te zien in het iconische tv-programma Later With Jools Holland en was onderdeel van de BBC-verslaggeving van Glastonbury. Daarnaast trad hij op met o.a. Damien Rice, Brian May, Seal en Dionne Warwick.

Jon Allen's aankomende album '...meanwhile' verschijnt op 21 mei 2021 via V2 Records. Pre-save het album hier.

More news