Jon Allen deelt akoestische versie 'Hold On'

Vandaag deelt Jon Allen een akoestische versie van zijn single 'Hold On'.

Jon Allen vertelt: "Ik begon 'Hold On' te schrijven vóór de Covid pandemie, ook al zou je kunnen denken dat het geschreven is als een reactie op die gebeurtenissen. Het was een liedje waar ik moeite mee had om een compositie voor te vinden, ik probeerde verschillende benaderingen. Uiteindelijk vond ik een versie die heel eenvoudig was met dezelfde akkoorden in zowel het couplet als het refrein. Dat was de versie die uiteindelijk als eerste werd uitgebracht."

Hij vervolgt: "Ik heb altijd het gevoel gehad dat het liedje emotioneel gezien beide kanten op kon gaan. Er is zowel een gevoel van melancholie als optimisme. Ik wilde een meer gestripte versie proberen die de woorden naar de voorgrond zou brengen. Ik vroeg mijn goede vriend en lange tijd medewerker om wat Hammond orgel toe te voegen aan deze versie."

Beluister de akoestische versie van 'Hold On' hier

Een whisky doordrenkte stem en een stamboom van 5 studio albums als songwriter; Jon werd ontdekt door de legendarische gitarist Mark Knopfler die hem hoorde zingen op een feestje in West Londen. Hij toerde vervolgens met de gitaaricoon als voorprogramma in de Wembley Arena en op de rest van de Europese tak van de 'All The Road Runners' tour met Emmy Lou Harris. Mark Knopfler speelde ook gitaar en zong op zijn nummer 'Sarah' dat op zijn debuutalbum 'Dead Man's Suit' staat. 

Meer succes kreeg Jon toen zijn nummer 'Going Home' werd gekozen voor een wereldwijde TV-reclame voor een bekend automerk. Daarneest tekende Jon een distributiedeal voor zijn eerste album met UK Label Absolute, die sindsdien al zijn toekomstige uitgaven hebben uitgebracht.

In de laatste tien jaar heeft Jon zijn plaats veroverd als artiest en live performer en was de support bij optredens van Damien Rice, Brian May, Seal en Dionne Warwick. Zijn liedjes en kenmerkende stem zijn te horen in films en op TV. In Groot-Brittannië was hij te zien in de iconische tv-show Later With Jools Holland en als onderdeel van de BBC-verslaggeving van Glastonbury.  

Als hij niet aan zijn eigen materiaal werkt, schrijft Jon liedjes voor bijvoorbeeld Petula Clarke, Engelbert Humperdinck en platenproducer Guy Chambers. 

Beluister het nieuwste album van Jon Allen, '...meanwhile', hier.

More news