Igor visualiseert debuutsingle 'Ik Zweef Alweer' met dromerige videoclip

De 22-jarige producer, zanger en rapper Igor maakt een volstrekt uniek geluid binnen de Nederlandstalige muziekwereld. In zijn studio vermengt hiphop, jazz, klassiek, soul en kleinkunst elkaar tot een verrassend resultaat. De muziek zit vol catchy hooks, onverwachtse beatswitches, een mix van samples en live instrumenten en poëtisch-expressieve raps. Eerder bracht Igor zijn indrukwekkende debuutsingle ‘Ik Zweef Alweer’ uit waarvoor hij nu de bijbehorende video uitbrengt.

Igor sleutelde maar liefst vier jaar aan zijn debuutsingle, tijdens deze periode heeft het nummer verschillende fases gekend. Het is geboren in een antikraakpand, waar Igor destijds woonde. Hij gaf zichzelf hier de uitdaging om elke zestien bars als een nieuwe song te beschouwen: nieuwe drums, nieuwe harmonie, nieuwe sounds. Hier kwam een stormvloed aan ideeën uit voort die hij de komende jaren zou door ontwikkelen. Over de jaren heen heeft Igor het nummer op exclusieve gelegenheden al met een twintig koppig koor en een vijftig koppig orkest uitgevoerd. 

In ‘Ik Zweef Alweer’ hoor je een, op dat moment, 18-jarige Igor in gevecht met de wereld om hem heen. Hij worstelt met een wisselende mentale staat en doet zijn best om op tempo mee te komen met de rest. Maar de wisselvalligheid neemt altijd de overhand in zijn leven. Het is de top of de bodem, met weinig ertussen. Dit visualiseert Igor in de bijbehorende videoclip, het ene moment zweeft hij in de wolken om vervolgens weer terug op aarde te belanden. De track neemt je mee in een reis door zijn verschillende mentale staten, met ondersteunende kleurrijke, contrasterende beats, bijzondere strijkersarrangementen en expressieve teksten is de song een exclusieve kijk in zijn jonge hoofd.

Stream 'Ik Zweef Alweer'

More news