Ibrahim Maalouf verschijnt met nieuw album 'S3NS'

Dit najaar zal hij meerdere shows spelen in Nederland

De Frans-Libanese jazztrompettist en componist Ibrahim Maalouf heeft vandaag zijn elfde studioalbum 'S3NS' uitgebracht. Maalouf staat bekend om zijn vermogen klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn herkenbare, mystieke trompetsound. In november komt Maalouf naar Nederland voor drie shows in Groningen, Amsterdam en Utrecht. Al eerder verschenen de singles 'Happy Face' en 'Una Rosa Blanca'.

Op 'S3NS' wordt Maalouf bijgestaan door een aantal zeer getalenteerde gastmuzikanten. Met bijdrages van drie virtuoze Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares levert hij een zeer sterk album dat voor fans zeer herkenbaar zal zijn. Zijn muziek klinkt fris, maar toch nostalgisch. Niet echt jazz, niet echt pop, bij vlagen zelfs rock. Ondefinieerbaar, maar toch fijn, precies zoals we van Maalouf gewend zijn. 

De internationaal erkende Frans-Libanese artiest Ibrahim Maalouf wordt momenteel geprezen als een van de meest toonaangevende instrumentalisten van de Franse muziekscene, met een oeuvre dat meer dan tien jaar overspant. Ibrahim begon zijn carrière als klassiek muzikant en won verschillende grote internationale klassieke muziekwedstrijden toen hij pas twintig jaar oud was. In de beginjaren van het nieuwe millenium drukte hij zijn stempel op de muziekindsutrie als een van de populairste artiesten in de pop-, jazz- en wereldmuziekscènes. Gedurende zijn carrière deelde hij het podium met een breed scala aan artiesten, zoals Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela en vele anderen.

Ibrahim Maalouf keert in november terug naar Nederland voor drie shows, kaarten zijn reeds verkrijgbaar:

09.11 | Rockit, Groningen
10.11 | Paradiso, Amsterdam (UITVERKOCHT)
11.11 | TivoliVredenburg, Utrecht

More news