Het nieuwe jaar begint goed: Elsa Birgitta Bekman deelt schitterende nieuwe video

'All 'Bout Love' is, net zoals de voorgaande video's, in samenwerking gemaakt met haar vriend en videograaf Harmen Commandeur

Het debuut album 'Once In My Life' zal begin 2020 verschijnen via V2 Records. De Nederlandse singer songwriter Elsa Birgitta Bekman heeft vandaag de video van haar vierde single 'All 'Bout Love' uitgebracht. 

Elsa vertelt over het nummer: "Ik heb deze tekst geschreven in een kroeg op een vrijdagavond toen mijn vrienden al naar huis waren. Ik moest zelf eigenlijk ook gaan, maar wilde niet alleen zijn. Ik was destijds erg verliefd, maar dat was niet helemaal wederzijds. Ik hoopte dat hij van gedachte zou veranderen, maar hij was nog verliefd op zijn ex. We hebben wel een tijdje gedatet. Jarenlang heb ik mijn liefde voor hem gekoesterd, in de hoop dat er nog iets zou veranderen. Dat is niet gebeurd."

Elsa staat inmiddels bekend om haar romantische en melancholische liedjes met filmische videoclips. Ook heeft ze samen met Harmen voor haar voorgaande singles 'Once In My Life', 'Desire Lines' en 'Waiting For You' prachtige video's gemaakt waarin zichtbaar veel aandacht en creativiteit is gestoken.

Elsa over de video: "Voor deze videoclip was de Venus van Milo het uitgangspunt, het standbeeld van de Griekse godin van de liefde. Kunst van de oude Grieken en Romeinen heeft me altijd gefascineerd. Mijn ouders hebben veel met me gereisd en musea bezocht. De mensvormige gipsafgietsels van Pompeï hebben als kind ook grote indruk op me gemaakt. Er was zelfs een tijd dat ik archeoloog wilde worden."

"In de videoclip verander ik geleidelijk in een standbeeld. Het is een intense metamorfose, waarbij we veel klei en meel hebben ingezet om het juiste effect te bereiken. Liefde kan zowel mooi als destructief zijn en de bedoeling van de videoclip is dat beide kanten constant aanwezig zijn. Enerzijds zit er schoonheid in de transformatie, anderzijds heeft het iets verstikkends. Uiteindelijk versteen ik helemaal door deze onbeantwoorde liefde. Het wachten, de eeuwigheid van zo'n beeld, de verharding van het hart... al die thema's komen erin terug."

Live: 
27-01-2020 | Paradiso Noord, Amsterdam

More news